[ krizik87 @ 02.12.2009. 00:15 ] @
Imam problem sa dial-up modemom na svom laptopu u pitanju je TOSHIBA satellite pro L300 a O.S. vista home premium.Stalno mi izbacuje gresku NO DIAL TONE kada pokusam da se konektujem.Probao sam sve moguce nacine da to otklonim ali bez uspeha.
-drajveri su O.K.
-modem ispravno funkcionise (u device menager-u sam pokrenuo opciju QUERY MODEM i to je sve u redu,komunikacija sa modemom se ostvari)
-telefonski kabel do racunara je O.K.
-iskljucio sam opciju -WAIT FOR DIAL TONE BEFORE DIALING-
-svi parametri od provajdera su dobro uneti (password,username,tel.broj...)
-pokusao sam da podesavam i brzinu komunikacije,ostavio sam je na 115200

Citao sam po forumima da su i drugi imali ovakvih problema sa dial-up modemom na visti ali jos nisam nasao neki koristan odgovor.

Procitao sam u toshibinom uputstvu koje sam dobio uz racunar,da vec imam ubacen program -modem region select- koji automatski podesava modem i njegove parametre za konekciju kada se naznaci region (tj.drzava/lokacja) na spisku koji on ponudi.Ako nema zeljenog regiona koji hocu da odaberem sa spisku (tako pise u tom uputstvu) to znaci da taj modem nije konfigurisan za taj region i ne moze koristiti u tom regionu.Narvno ja sam trazio na spisku -Serbia- i nisam nasao,sto me mnogo ne cudi.Sto je jos gore kada podesim u CONTROL PANEL-u u podesavanju za region -Serbia- i za AREA CODE 381 to nista ne menja,jer kada ponovo pokrenem program -modem region select- izbaci mi poruku da modem nije konfigurisan za odabrani region...
Ne znam da li ovo znaci da svoj modem nikada necu moci da koristim dok se nalazim u srbiji ili mozda postoji neki nacin da se to resi?!
Naravno pitanje je sta ce nekome u ovo doba wirless-a,adsl-a itd. dial-up modem :) Naravno da ne planiram da ga intenzivno koristim ali ponekad mi moze zatrebati a pored toga hocu i da ga osposobim da radi kada ga vec imam u racunaru.

Ne znam sta bih jos mogao da pokusam da uradim!? Da li neko ima neki savet? Hvala unapred.
[ bttp @ 02.12.2009. 07:31 ] @
Idi u modem properties i upiši extra initialization settings string ATX3

[ calexx @ 02.12.2009. 09:01 ] @
To bi trebalo da je isto, ATX3 komanda kaže modemu da ne čeka na dial tone ... mada možda bude ubedljivija nego kada se to isključi u Properties. Da nije možda u pitanju centrala sa pulsnim biranjem a to nije podešeno (ili čak uopšte i ne može) u modemu? Mada onda ne bi izbacio tu grešku. Da li si probao na više različitih telefonskih linija?
[ bttp @ 02.12.2009. 09:51 ] @
Ma provereno neki modemi neće da rade bez tog stringa, bez obzira na wait for dial tone. Sečam se toga dobro iako ne trošim dialup već godinama. čak se sećam napamet i pattern pinga za resetovanje remote modema :) ping -p 2b2b2b415448300d hehe

To je bilo haranje na IRCu pre 10 godina :)
[ krizik87 @ 02.12.2009. 13:01 ] @
-bttp- i -calexx- zahvaljujem vam se na savetu,uspeo sam da podesim modem :) ,ukucao sam u properties/advenced/extra initialization commands:ATX3 i sada je sve O.K.
[ zrprofajler @ 05.01.2010. 02:01 ] @
ja takodje imam isti problem ali sa vistom i jos ne nemackom sa originalnom verzijom viste a veze nemam s nemackim pa bih vas zamolio za odgovor jel se ovde radi o visti ili je ovo xp?
[ krizik87 @ 27.01.2010. 12:47 ] @
Ovde se radilo o windows visti.
[ bttp @ 27.01.2010. 19:41 ] @
OS je nebitan. Radi se o inicijalizaciji modema koja nema nikakve veze sa operativnim sistemom i izvršava se isto bez obzira da li je u pitanju MS-DOS, Linux ili Windows Server 2008.
[ krizik87 @ 03.02.2010. 12:35 ] @
Sa tim podesavanjem modema (ATX3) sam samo jednom uspeo da se konektujem preko modema na net i od tada ponovo isti problem,nema sanse da se konektuje.Citao sam i tosibino detaljno uputstvo o problemima sa modemom i nasao sam da se moraju ukucavati odredjne komande pri odredjenim problemom sa modemom kao na primer:
komanda:ATX-ako se ne cuje dial tone i ako ne moze da se ostvari poziv
AT\N-ako posle pokusaja konekcije izbaci prozor sa NO CARRIER
ATS0-ako ne moze da se primi dolazeci poziv...itd.
Da li neko ima resenje?