[ R A V E N @ 02.12.2009. 05:49 ] @
Na forumu postoji greška koja uzrokuje da se grupa tema automatski podigne i po hijerarhiji dođe prije onih koje su novije od tih podignutih rema. Primjer je trenutno forum Grafički dizajn.

Ako je ovo već prijavljeno prije, a siguran sam da jeste, neka se obriše ova tema.
[ Stefan Jocic @ 02.12.2009. 13:58 ] @
Vrlo je moguće da je neki novi član na forumu bez nekog posebnog razloga oživeo nekoliko starih tema, pa su mu onda poruke obrisane. Takve teme ostaju među onim aktivnim, sve dok se sve poruke u temi ne premeste u istu temu (i tada se po aktivnosti zadnje poruke tema vraća na svoje mesto).
[ Gojko Vujovic @ 30.12.2009. 18:23 ] @
Nemamo neki planiran sistem aktiviranja starih tema, osim kada neko odgovori na nju ili je na drugi nacin "aktivira". Je l imas konkretan primer (link) ka temi za koju si primetio ovo ponasanje, pa cu pogledati konkretno u bazi o cemu se radi?
[ tkaranovic @ 31.12.2009. 17:39 ] @
Evo jedan primer:


Zarazne-bolesti...


Uz objašnjenje kako sam došao do njega:

Koristim svoj program (slikicu ću poslati) ze pregled arhive tema i on može da prikaže koje teme su dignuti iz mrtvih u odnosu na poslenje čitanje. Ovaj link koji sam stavio je sa porukama iz 2005 a nema novih poruka. Povremeno se pojavi tako neka tema bez nekog vidljivog razloga. Možda je razlog taj koji se pominje - obrisanje poruka...
[ Gojko Vujovic @ 31.12.2009. 17:52 ] @
27.12.2009. u 21:37 je bila poruka na toj temi, tako da nije bug. To je reaktiviralo temu, ali je poruka obrisana.

Najverovatnije je u svim slucajevima koje primetite, upravo to u pitanju. Ne verujem da postoji neki bas takav bag koji uzdize teme na pocetnu stranu foruma.
[ Catch 22 @ 31.12.2009. 18:08 ] @
^ Evo da i ja malo prokomentarišem ovu pojavu.
Svojevremno, dok sam bio moderator na većem broju foruma, pomenutu pojavu sam rešavao tako što bih nakon brisanja poruka, koje su temu "podigle iz mrtvih", birao opciju premeštanja svih preostalih poruka u novu temu.
Kao odredišnu "novu temu" sam birao istu temu u kojoj se poruke već nalaze. Nakon ovakvog "premeštanja" bi cela tema dospela na mesto na listi koje joj pripada, a bez ovog "premeštanja poruka" bi neki od indeksa obrisanih poruka ostao negde zapamćen pa bi se tema "vampirski pojavljivala" na listi aktuelnih.

Sve to isto je već rekao u komentaru iznad i SuperMod Stefan Jocic, samo možda ne i dovoljno detaljno da bi "uzrok problema" bio pravilno shvaćen...