[ nino1987 @ 02.12.2009. 14:31 ] @
ovako imam problem fedora mi sluzi kao ftp i kao file server koji radi preko sambe. ostali kompovi sa koji pristupam na fedoru su xp platforma
al kad udem u network places da cu otvorit fajlove koji se koriste na sambi onda mi to traje jedno vrijeme kada uđe i kada mogu da se krecem po folderima folderi koji su male tezine ulazi bez problema a na ove vece trebam da cekam poprilicno. isto tako kad stisnem back tipku znaci da idem u listu kompova treba mi neko vrijeme da ocita. dali trebam sta u firewallu podesit il tako nesto ?? verzija sambe je ova:
Samba version 3.4.2-0.42.fc11


eo mog config fajla od sambe


Citat:
socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192 IPTOS_LOWDELAY
#
[global]
workgroup = RADIONA
; os level = 20
writeable = yes
public = yes[FOLDER ZA SHERANJE]
path = /home/admin/FOLDER ZA SHERANJE
read only = no
; browseable = yes
guest ok = yes
; valid users = admin, tunja[Ovu poruku je menjao nino1987 dana 02.12.2009. u 16:02 GMT+1]
[ agvozden @ 03.12.2009. 08:36 ] @
Imao sam takav problem na 64-bitnim masinama.
Pokusavao sam razne stvari sa delay-ima, ali bezuspesno.
Na kraju mi je pomoglo skidanje sambe sa servera i ponovo instalacija.

Takodje, obrati paznju na to koja masina uzima na sebe ulogu host lidera... Ukoliko nemas server domena, smb masine se dogovaraju izmedju sebe kaja ce preuzeti tu ulogu. Pretpostavljam da tu moze biti problema, ali nemam konkretnih iskustava.
[ maksvel @ 03.12.2009. 11:37 ] @
Nisam video šta znače ove "socket" opcije, ali verujem da su proverene...
Da li uopšte imaš neka pravila u iptables na serveru? Ako da, neće škoditi da ih proveriš...
Takođe, možeš postaviti os level na neki veći broj, kao i master browser=yes, da samba preuzme ulogu master-browsera - što je agvozden pominjao...
A ako stigneš pogledaj i na zvaničnom sajtu troubleshooting: http://www.samba.org/samba/doc...OWTO-Collection/diagnosis.html
[ nino1987 @ 04.12.2009. 09:31 ] @
pogledat cu pa javim sta sa rijesio
[ nino1987 @ 04.12.2009. 17:44 ] @
prvo sam bio obriso portove 137 138 139 iz firewalla al onda nije radila samba uopce tj nisam imo pristup nicem. vratim sve kako je bilo i mapiram disk u win kada sam mapirao nije bas radi isto kao sto je i radilo al zatim najdem ovo u webminu za podesavanje sambei kad sam to stavio radi mi sve "normalno" al samo preko mapiranog diska/foldera kad idem u network places u win i dalje mi se glupira i ceka ko da ide u japan pa se vraca nazad.

al eto makar nesta kad ne moze zasad bolje
[ maksvel @ 04.12.2009. 17:56 ] @
Sam smb je mnogo kompleksan, ali i bušan, pa se problemi lako stvaraju. Ovo sa usporavanjem u My Network Places je verovatno do nepostojećih mrežnih mesta koja su keširana. Evo šta kaže za to:
Citat:

To eliminate the problem the stale cached references should be removed. This does not happen automatically and requires manual intervention. This is a design feature of MS Windows and not anything that Samba can change. To remove the stale shortcuts found in My Network Places which refer to what are now invalid shares or servers it is necessary to edit the Windows Registry under HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\. Edit the entry MountPoints2 (on Windows XP and later, or MountPoints on Windows 2000 and earlier). Remove all keys named \\server\share (where 'server' and 'share' refer to a non-existent server or share).

A i:
Citat:
Removal of stale network links needs to be done on a per-user basis. Alternately, you can delete the shortcuts from the MS Windows Explorer in My Network Places just by right-clicking them and selecting Delete.

http://www.samba.org/samba/doc...ollection/NetworkBrowsing.html
[ nino1987 @ 04.12.2009. 18:05 ] @
svakako cu da se poigram sa ovim linkovima sto ste dali. hvala