[ despot77 @ 03.12.2009. 07:38 ] @
| E ovako, nisam baš veliki stručnjak ali učim svaki dan... di sad sam koristio linux i to mint 6 a onda 7 i dosao je na red linux mint 8, međutim imam problem sa instalacijom 8-ice... sistem se normalno digne sa LiveCD, ali kad počne instalacija u jednom momentu (kako kad nekad na 33% a nekad dogura do 74%) javi mi grešku:
Code: The installer encountered an error copying files to the hard disk:
[Errno 5] Input/output error
This is often due to a fault CD/DVD disk or drive, or a faulty hard disk. It may help to clean the CD/DVD, to burn the
CD/DVD at a lower speed, to clean
the CD/DVD drive lens (cleaning kits are often available from electronics suppliers), to check whether the hard disk is
old and in need of replacement, or
to move the system to a cooler environment.
Naravno narezivao sam nekoliko diskova, najmanjim mogućim brzinama, raznim softverima za rezanje, skidao .iso samo sa zvaničnog sajta... probao i sa universal edition (universal se nije htjeo ni dići u Live)... i ništa nije pomoglo...
Na mintovom forumu sam našao ovo -> http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=46&t=36735
e sad meni nije jasano kako da napravim ovo sa "apic=off" negde da otkucam, možda u terminalu dok je sistem u Live režimu...??? |
[ combuster @ 03.12.2009. 08:15 ] @
Ja nemam kod sebe live mint ali mislim da bi trebalo da bude kao na ubuntu-u da mozes da pritisnes neki od F funkcijskih tastera pa da dodas kernel parametar ili da ga toggle-ujes. Dakle pogledaj malo samo po onim opcijama pri dnu ekrana, mora da bude neki F za prosledjivanje kernel parametara i tu kucas samo acpi=off.
[ calexx @ 03.12.2009. 10:15 ] @
Ja imam disk i probao sam ali nisam našao ono što je do sada bilo u valjda svim pokretanjima live linuxa. Nije ponuđeno da se izabere bilo šta, jedino što može da se otvori komandna linija i eventualno ukuca acpi=off. Ne znam da li je to izostalo samo u Heleni ili još neki od novijih live Linuxa to više nemaju.
Inače sam ja odmah instalirao Helenu i nije bilo nikakvih problema, koristio sam isti DVD RW koji mi služi za takve radnje i koji je do sada pisan i brisan stotinama puta.
[ combuster @ 03.12.2009. 10:30 ] @
Oops sry, nije acpi nego apic...
Sto se upisivanja parametara tice moguce je da je isto i na novom ubuntu-u, upstart i grub2 - ja iz prve nisam uspeo da ga podignem u runlevel 3 :(
Ajde videcu danas popodne da proverim za ubuntu (vrlo verovatno ce biti ista fora kao i sa mint-om) pa javljam...
[ despot77 @ 03.12.2009. 11:43 ] @
E evo javljam se sa instalirane "Helene"... uspio sam... trebalo je samo da u boot meniju za stavku dizanja live sistema udarim tab i upišem ovo apic=off ... znači bez ikakvog razdvajanja i nije acip=off sto su neki spominjali na drugim forumima...
Prvi utisak je sjajan, pogotovo po pitanju firefoxa... puno brže radi, ne zapinje i flash je solidan...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.