[ gogi100 @ 03.12.2009. 13:29 ] @
dakle mreza domenska pod win2003, 40 radnih stanica. na 5-6 radnih stanica u event logu stalno dobijam ujutro kad korisnici startuju ove racunare
Code:
Event Type:    Error
Event Source:    W32Time
Event Category:    None
Event ID:    29
Date:        3.12.2009
Time:        6:51:41
User:        N/A
Computer:    workstation
Description:
The time provider NtpClient is configured to acquire time from one or more time sources, however none of the sources are currently accessible.  No attempt to contact a source will be made for 15 minutes. NtpClient has no source of accurate time. 

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Event Type:    Warning
Event Source:    W32Time
Event ID:    14
Time:        6:51:41
Description:
The time provider NtpClient was unable to find a domain controller to use as a time source. NtpClient will try again in 15 minutes.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Event Type:    Error
Event Source:    NETLOGON
Event ID:    5719
Time:        6:51:37
Description:
No Domain Controller is available for domain SOPETROVAC due to the following: 
There are currently no logon servers available to service the logon request. . 
Make sure that the computer is connected to the network and try again. If the problem persists, please contact your domain administrator.

Data:
0000: 5e 00 00 c0

Na nekim radnim stanicama koje su imale ovakav problem preinstalirao sam drajvere i ove se poruke nisu vise pojavljivale.
Medjutim, na ovih 5-6 sa mpokusavao skoro sve sto se tice radnih stanica sa sajta
http://www.eventid.net/display...mp;source=NETLOGON&phase=1
takodje sam pokusavao i
Code:
One possible cause of this error is that you have run out of buffer space in the NetBT datagram buffer. To resolve this problem, increase the  MaxDgramBuffering value from 128 KB to 256 KB. Run Regedt32.exe, go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters.On the Edit menu, click Add Value, and then add the following information:
Value Name: MaxDgramBuffering
Data Type: REG_DWORD
Value: 0x40000 
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Netlogon\Parameters
  Value Name: ExpectedDialupDelay
Data Type: Reg_Dword
Data Value is in seconds (default = 0)
Data Range is between 0 and 600 seconds (10 minutes)

ali nista. moze li mi neko dati jos neko uputstvo kako da resim ovaj problem?
Hvala
[ plavigor @ 03.12.2009. 15:11 ] @
Ne znam šta si pokušavao jer nisam čitao ništa sa navedenog linka, dugačak je...

Treća navedena poruka kaže da radna stanica nije našla DC za taj domen pa samim tim ne može da ulogije korisnika. Prve dve kažu da ne može da se uskladi vreme na radnoj stanici sa DC-om a to se inače zahteva pri logovanju na domen.

Da li uopšte te radne stanice 'dobacuju' do DC-a i šta im za adresu DNS-a stoji u podešavanjima mrežne kartice?
[ gogi100 @ 03.12.2009. 16:50 ] @
ovi racunari ulaze u domen bez problema, vreme im je sinhronizovano sa domenskim vremenom, a u podesavanju mreznih kartica stoji preferred dns server ip adresa dns servera, odnosno mog server racunara na kome je i active directory, i dns server i dhcp server
[ igor.vitorac @ 03.12.2009. 17:11 ] @
Citat:
gogi100: ovi racunari ulaze u domen bez problema, vreme im je sinhronizovano sa domenskim vremenom, a u podesavanju mreznih kartica stoji preferred dns server ip adresa dns servera, odnosno mog server racunara na kome je i active directory, i dns server i dhcp server

Sta ti znaci "ulaze u domen bez problema"?

Da li se ove poruke javljaju samo prilikom cold boot-a ili i prilikom restart-a racunara?
[ bestragamuglava @ 03.12.2009. 17:47 ] @
>
On 12/3/09, gogi100 <[email protected]> wrote:
Citat:

> vreme im je sinhronizovano sa
> domenskim vremenom,

Da li si siguran?

Da li "gadjaju" isti time server? Da li im je timezone isto podeseno?
Da li im je tacno vreme u BIOS?
[ valjan @ 03.12.2009. 17:57 ] @
Na problematicnim racunarima pokreni gpedit.msc (iz Start > Run), pa idi u Computer Configuration > Administrative Templates > System > Net Logon i u desnom prozoru potrazi opciju "Log File Debug Output Level", otvori je dvoklikom, klikni na Enabled, i proveri da li je u kucicu Level upisana default vrednost 536936447 (sto veci broj, dobijes vise detalja, na nivou 0 je ugasen). Nakon toga, restartuj masinu, i u %windir%\debug folderu pronaci ces netlogon.log fajl koji ce ti u "sitna crevca" reci sta se desava na mreznom adapteru prilikom logovanja. Ja sam na taj nacin otkrio da na nekoliko racunara postoji neko kasnjenje na mreznim karticama, i naknadnom proverom sam utvrdio da je krivac bug u Realtek drajveru, pa sam sa njihovog sajta skinuo najnoviji, upgradeovao masine i resio problem. Nadam se da ces i ti saznati nesto korisno iz logova.
[ gogi100 @ 03.12.2009. 18:05 ] @
OK. Ja sam na tim masinama azurirao drajvere i stavio one najnovije. to znaci da drajveri nisu u pitanju. Verovatno su neka podesavanja u registry bazi. sutra cu ovo primeniti i videti sta pise u logovima.
jos jednom hvala
[ gogi100 @ 04.12.2009. 08:09 ] @
postavio sam polisu i nasao log. medjutim, log je napravljen kad sistem ne prijavljuje gresku event id 5719. u ponedeljak cu dobiti log kad se racunar ujutro ukljuci i to je moment kad racunar prijavljuje greske. uporedicu logove, pa cu verovatno naci neku gresku
[ igor.vitorac @ 04.12.2009. 09:03 ] @
Citat:
gogi100: postavio sam polisu i nasao log. medjutim, log je napravljen kad sistem ne prijavljuje gresku event id 5719. u ponedeljak cu dobiti log kad se racunar ujutro ukljuci i to je moment kad racunar prijavljuje greske. uporedicu logove, pa cu verovatno naci neku gresku

A da probas da ugasis sada racunar, pa da ga ponovo upalis?

I druga vazna stvar, je da nije isto ako ga restartujes i kada mu radis cold boot (shutdown, power on). Zato sam ti i rekao u mom prethodnom postu da probas da restartujes mashinu da vidis da li ce biti iste greske. Razlog za to moze da bude konfiguracija switch-a, tj. port koji koristi PC nije u Forward (STP) state-u kada windows trazi domain controler.
Kao sto ti je valjan vec rekao, razlog "kasnjenja" konekcije isto moze da bude NIC na PC-u.
[ gogi100 @ 04.12.2009. 09:28 ] @
dakle, kad se kompjuter restartuje, ne izbacuje greske, a kad se ugasi i upali on isto ne izbacuje ove tri greske.
[ igor.vitorac @ 04.12.2009. 09:48 ] @
Citat:
gogi100: dakle, kad se kompjuter restartuje, ne izbacuje greske, a kad se ugasi i upali on isto ne izbacuje ove tri greske.

Koji switch koristis za tu konekciju? Pogledaj konfiguraciju port-a na switch-u.

Da li su identicne mrezne karte na PC-evima kojima si resio problem i na ovima na kojima jos uvek imas problem?

Verujem da je problem do connectivity delay-a ili na switch-u ili na NIC-u.
[ gogi100 @ 04.12.2009. 11:16 ] @
switch je 3Com 4226T 24xportni. NIC kartice na kojima sam resio probleme nisu iste kao kartice na kojima postoje problemi
[ igor.vitorac @ 04.12.2009. 11:34 ] @
Ja bi ti savetovao sledece:
1. vidi prvo sta ti pise u logovima sto ti je valjan savetovao. Mozda ce neke stvari biti jasnije.
2. ako znas da konfigurises switch, probaj da podesis da ti je taj port samo access port (ne znam tacno koja je opcija na 3com-u). Nekad moras i da se igras sa iskljucivanjem autonegotiation na obe strane (switch i PC). Ako ti je ovo komplikovano preskoci ovaj step i probaj 3.
3. Probaj da instaliras druge mrezne adaptere u problematicne PC-eve i vidi da li ces imati problem. Ako ti je ovo neizvodljivo ili te mrzi, predji na step 4.
4. Kao workaround, probaj da primenis trick da u BIOS-u stavis Post Delay Time i time das malo vremena hardware-u na switch-u i u NIC-u da se inicijalizuju. Naravno, ovo je samo workaround i nece "upaliti" u svim slucajevima.
[ gogi100 @ 04.12.2009. 11:47 ] @
Code:
Nekad moras i da se igras sa iskljucivanjem autonegotiation na obe strane (switch i PC).

Na mreznim karticama ovih racunara sam iskljucivao autonegotiation i stavljao fulduplex 100x,ali to nije pomoglo. probacu u ponedeljak da uporedim logove netlogon-a pa cu pokusati odatle da utvrdim sta se desava
[ igor.vitorac @ 04.12.2009. 11:52 ] @
Citat:
gogi100
Code:
Nekad moras i da se igras sa iskljucivanjem autonegotiation na obe strane (switch i PC).

Na mreznim karticama ovih racunara sam iskljucivao autonegotiation i stavljao fulduplex 100x,ali to nije pomoglo. probacu u ponedeljak da uporedim logove netlogon-a pa cu pokusati odatle da utvrdim sta se desava

Kod iskljucivanja autonegotiation-a, moras obratiti paznju da postoje situacija kada to nece dobro raditi ako nije manuelno namesteno na obe strane. Sto ce reci ako nemestis 100FD na PC-u, namesti isto to i na switch-u.
[ valjan @ 04.12.2009. 12:38 ] @
Citat:
igor.vitorac: Kod iskljucivanja autonegotiation-a, moras obratiti paznju da postoje situacija kada to nece dobro raditi ako nije manuelno namesteno na obe strane. Sto ce reci ako nemestis 100FD na PC-u, namesti isto to i na switch-u.

Meni se nedavno desilo da mi je LAN bio prolupao i sva interna komunikacija je isla uzasno sporo dok je Internet radio normalnom brzinom, i iz nekog razloga jedan od servera nikako nije hteo da se dogovori sa glavnim switchem za 1Gbit, ni za 100Mbit/FD, nego za 100Mbit/HD i sva komunikacija sa njim je isla sporooooooooooo (a posto je u pitanju DC, i DNS, logicno je zasto se i ostatak mreze kilavio). Ali dok sam ja ukapirao u cemu je stvar, dotle sam vec pola portova na glavnom switchu koji vode do radnih stanica rucno fiksirao na 100/FD i krenuo da prepravljam i NIC-ove na tim radnim stanicama na istu vrednost, i naravno u zurbi zeznem dva porta (ostali na Auto), i tu tek krene haos u mrezi. Na kraju sam sve ponovo vratio na autonegotiation, osim onog problematicnog servera kojeg sam zakljucao na rucno unetu vrednost (da mi opet ne ode na HalfDuplex), i sada sve funkcionise bez problema. Tako da uvek dobro proveri kako se ko s kim konektuje.
[ gogi100 @ 04.12.2009. 14:40 ] @
ja sam samo nic-ove dirao ,ali nije funkcionisalo. ipak, u ponedeljak cu uporediti logove onaj od jutros sto je napraljem kad netlogon nije izbacivao gresku i log koji ce biti napravljen u ponedeljak kad kompjuter bude bio upaljen i netlogon bude bio napravio gresku.
[ gogi100 @ 07.12.2009. 10:03 ] @
danas sam startovao jednu problematicnu stanicu i izbacila mi je opet gresku event id 5719. netlogon.log je napravljen i uporedio sam ih. razlike koje se pojavljuju su sledece

Code:
12/07 08:59:15 [CRITICAL] Address list changed since last boot. (Forget DynamicSiteName.)
12/07 08:59:15 [CRITICAL] C:\WINDOWS\system32\config\netlogon.ftj: Unable to open. 2
12/07 08:59:15 [CRITICAL] NlBrowserSendDatagram: No transports available
12/07 08:59:15 [CRITICAL] NetpDcGetNameNetbios: MOJDOMEN: Cannot NlBrowserSendDatagram. (1C) 53
12/07 08:59:15 [CRITICAL] NetpDcGetName: MOJDOMEN: IP and Netbios are both done.
12/07 08:59:15 [CRITICAL] MOJDOMEN: NlDiscoverDc: Cannot find DC.
12/07 08:59:15 [CRITICAL] MOJDOMEN: NlSessionSetup: Session setup: cannot pick trusted DC
12/07 08:59:25 [CRITICAL] NlBrowserSendDatagram: No transports available
12/07 08:59:25 [CRITICAL] NetpDcGetNameNetbios: MOJDOMEN: Cannot NlBrowserSendDatagram. (1C) 53
12/07 08:59:25 [CRITICAL] NetpDcGetName: MOJDOMEN: IP and Netbios are both done.
12/07 08:59:25 [CRITICAL] I_NetLogonGetAuthData: MOJDOMEN: failed C000005E
12/07 08:59:35 [CRITICAL] NlMainLoop: Registry changed

veslao sam po internetu ali nisam nasao sto bi bilo meni interesantno.
pokusao sam i sa komandom
nltest /sc_query:moj domen i dobio sam sledece
Code:
C:\Program Files\Support Tools>nltest /sc_query:my domain
Flags: 30 HAS_IP  HAS_TIMESERV
Trusted DC Name \\nameof server.mydomain
Trusted DC Connection Status Status = 0 0x0 NERR_Success
The command completed successfully

C:\Program Files\Support Tools>

mozete li m reci sta bih mogao na osnovu ovog da uradim?
hvala
[ gogi100 @ 07.12.2009. 11:13 ] @
gledao sam na mom switch oko autonegotiation ova opcija ne postoji nego postoje 4:
dot3mautype100base dve ovakve opcije i
dve dot3mautype10baset. Podrazumevano stoji na prvoj dot3mautype100base. sad koja je od ovih opcija fulduplex 100?
[ igor.vitorac @ 07.12.2009. 21:43 ] @
Citat:
gogi100: gledao sam na mom switch oko autonegotiation ova opcija ne postoji nego postoje 4:
dot3mautype100base dve ovakve opcije i
dve dot3mautype10baset. Podrazumevano stoji na prvoj dot3mautype100base. sad koja je od ovih opcija fulduplex 100?

Na bazi onoga sto si dao iz log-a... moj neki zakljucak bi bio da mrezna konekcija prilikom boot-a nije spremna (kao sto sam i ranije predpostavljao)
A ovo sto si dao "dot3mautype10baset i dot3mautype100base" ne znam sta predstavlja. Gledao sam malo neka 3Com uputstva, ali nista slicno nisam video. Gde si ti video ove vrednosti? Kroz webinterface ili preko console-e?
Mogu ti jedino reci da je ona sto se pominje 100base = 100Mb.

Da li si probao sa workaround-om sto sam ti preporucio da stavis Post delay u BIOS-u?

Vidi da konfigurises te port-ove na switch-u ili da promenis kartice na PC-u.
[ gogi100 @ 07.12.2009. 22:27 ] @
ovo dot3mautype100base i dot3mautype100baset sam video u opciji configuration port/duplex iz konzole. nisam probao ovo da promenim u biosu, probacu sutra. ne bih bas da menjam mrezne kartice, jer mi ove greske u event vieweru za sad ne prave neke velike probleme na radnim stanicama. one i dalje ulaze u domen, pristupaju dokumentima
[ igor.vitorac @ 07.12.2009. 22:49 ] @
Citat:
gogi100: ovo dot3mautype100base i dot3mautype100baset sam video u opciji configuration port/duplex iz konzole. nisam probao ovo da promenim u biosu, probacu sutra. ne bih bas da menjam mrezne kartice, jer mi ove greske u event vieweru za sad ne prave neke velike probleme na radnim stanicama. one i dalje ulaze u domen, pristupaju dokumentima

Da li ti prave velike probleme ili ne, zavisi sta koristis od MS tehnologija, feature-a...
Recimo mozes imati problema sa sledecim stvarima: roaming profilima (tj. kreiranje privremenog profila), groupne polise nece biti primenjene prilikom startup-a, software distribuiran putem group policy-ja nece biti instaliran prilikom startup-a, domenski korisnik se nece moci logovati ako mu je to prvi put da se loguje na tu mashinu,.... ne mogu sad svega da se setim sta bi jos moglo da te zakaci.

Ono sto mi jos pada na pamet da probas (mada nisam siguran da li bi to pomoglo), je da stavis da stavis na problematicnim mashinama u BIOS Wake-on Lan opciju na Enabled. Time se mozda moze zaobici da port na switch-u radi komplet autoconfiguraciju, nego da se odrzi u prethodnom stanju tj da je vec inicijalizovan. Ovaj predlog ti cisto dajem, ako nisi siguran kako se konfigurise switch.
[ valjan @ 08.12.2009. 13:56 ] @
Citat:
NlBrowserSendDatagram: No transports available

Ovo i meni "smrdi" da mrezna kartica zbog neceg jos nije spremna prilikom bootovanja...

Probaj da u gpedit.msc, na Computer Configuration > Administrative Templates > System > Net Logon podesis Expected dial-up delay on logon (procitaj pod Explain sta tacno radi to setovanje, ime moze da zavara ;-) ), pa vidi ima li nekih izmena...
[ gogi100 @ 09.12.2009. 06:10 ] @
evo sta pise u opisu ove polise

Code:
Specifies the additional time for the computer to wait for the domain controller’s (DC) response when logging on to the network.

To specify the Expected dial-up delay at logon, click Enable, and then enter the desired value in seconds (for example, the value "60" is 1 minute).

If this setting is not configured, it is not applied to any computers, and computers use their local configuration.

Ja ne znam da li je potrebno odloziti startovanje mrezne kartice, dnosno logovanje na mrezu ili je potrebno ubrzati? ako je potrebno odloziti onda je ovo podesavanje upravo za to
[ valjan @ 09.12.2009. 08:10 ] @
Ne treba odloziti startovanje mrezne kartice, jer ona ionako prema logu startuje sporije. Treba prolongirati cekanje na odgovor DC-a, taman dok se kartica ne upali, a to upravo radi ovo setovanje. Kod mene ovo recimo nije funkcionisalo, jer je bug u Realtek drajveru jednostavno ubijao svaku komunikaciju sa DC-om skoro ceo minut, pa se kartica palila daleko posle dizanja kompletnog Windowsa i svih servisa. Zato kazem da probas sa ovim podesavanjem, jer kod tebe su izgleda u pitanju samo par sekundi kasnjenja.
[ gogi100 @ 09.12.2009. 10:15 ] @
stavio sam polisu Expected dial-up delay on logon da bude 30sec. videcu sutra sta ce se dogoditi. interesuje me zasto se poruka event id 5719 sa ove druge dve pojavljuje samo ujutro kad se sistem ukljuci? u toku dana kad iskljucim racunar i ponovo ga ukljucim ili ga restartujem sve je uredu.
[ igor.vitorac @ 09.12.2009. 10:28 ] @
Citat:
gogi100: stavio sam polisu Expected dial-up delay on logon da bude 30sec. videcu sutra sta ce se dogoditi. interesuje me zasto se poruka event id 5719 sa ove druge dve pojavljuje samo ujutro kad se sistem ukljuci? u toku dana kad iskljucim racunar i ponovo ga ukljucim ili ga restartujem sve je uredu.

Radi se o tome da port na switch-u (kada ga samo restartujes ili kratak shutdown i power up) ostane u "configurisanom" stanju i ne treba mu ponovna procedura (i vreme) za autoconfiguraciju.
Kao sto sam ti pomenuo u prethodnim postovima neki od harwarskih workaround-a na PC-u bi bio:
- namesti da ti je NIC wake-on LAN (da ocuvas stanje autoconfigurisanog porta na switch-u)
ili
- namesti POST delay u BIOS-u PC-a (da dozvolis tj. da das malo vise vremena switch-u da se autokonfigurise)

[ gogi100 @ 09.12.2009. 10:44 ] @
sta mislis za ovu opciju sto mi je valjan predlozio u grupnim polisama?
[ igor.vitorac @ 09.12.2009. 10:59 ] @
Citat:
gogi100: sta mislis za ovu opciju sto mi je valjan predlozio u grupnim polisama?

Trebalo bi da radi posao i ne bi trebalo da vise dobijas te poruke oko nedostupnosti domena tj. DC-a.
Probaj, pa vidi da li ce ti raditi. Mada bih ja to pre resio na nizem nivou.

[ gogi100 @ 10.12.2009. 06:20 ] @
nikakva promena i dalje se pojavljuju ove tri poruke. Ja sam stavio Expected dial-up delay on logon da bude 30sec. Da mozda ne treba povecati vrednost?
[ valjan @ 10.12.2009. 08:09 ] @
Iz onog odlomka netlogon.log fajla vidim da kartici treba barem 20 sekundi da se upali. Mozes probati da povecas vrednost, ali ako ni to ne urodi plodom ostaje ti samo da stelujes ono sto je Igor predlozio.
[ gogi100 @ 10.12.2009. 10:01 ] @
povecao sam vrednost na 60sec, pa cu sutra videti
[ gogi100 @ 11.12.2009. 06:12 ] @
nista novo. greske se i dalje pojavljuju iako sam povecao vreme na ovoj polisi na 60sec. Sledi pitanje vezano za vase prethodne komentare

Citat:
- namesti da ti je NIC wake-on LAN (da ocuvas stanje autoconfigurisanog porta na switch-u)
ili
- namesti POST delay u BIOS-u PC-a (da dozvolis tj. da das malo vise vremena switch-u da se autokonfigurise)

Da li je potrebno namestiti obe opcije ili je dovoljno namestiti jednu? Gde se nalazi opcija wake on LAN? Da li je smestena u BIOS-u ili na device manager/network adapter/properties mreznog adaptera/advanced tab?
Hvala
[ igor.vitorac @ 11.12.2009. 09:01 ] @
Citat:
gogi100: nista novo. greske se i dalje pojavljuju iako sam povecao vreme na ovoj polisi na 60sec. Sledi pitanje vezano za vase prethodne komentare

Da li je potrebno namestiti obe opcije ili je dovoljno namestiti jednu? Gde se nalazi opcija wake on LAN? Da li je smestena u BIOS-u ili na device manager/network adapter/properties mreznog adaptera/advanced tab?
Hvala

Jesi proverio novi netlogon log? Ima li sta novo tj. da li se vidi neka promena?

Mogao bi mozda da utvrdis koliko treba toj kartici da postane "funkcionalna"... Sedi za PC pored problematicnog PC-a i ukljucit neprekidni PING, a zatim ukljuci problematicni PC, pa vidi posle koliko sekundi ce ti NIC postati operativan tj. kada ces poceti da dobijas echo replay. Nemoj zaboraviti da iskljucis firewall na XP-u, tj. uveri se da ce ti davati echo replay kada NIC radi.

Sto se tice pomenutih opcija nije neophodno obe.
Probaj prvo wake-on LAN. Ako to radi. korisnik ti nece morati ujutru cekati previse da se mashina boot-uje (kao sto je slucaj ako nemstis POST delay). Podesavanje i uopste podrska za wake-on LAN zavisi od ploce do ploce. Pogledaj u BIOS-u negde kod Power managment-a ili Advanced opcija...

POST delay se mozda nalazi u Advanced opcijama BIOS-a.

[ gogi100 @ 11.12.2009. 09:32 ] @
u biosu sam gledao i nisam uspeo da nadjem ova dva podesavanja. Posto su mrezne integrisane, ima opcija za omogucavanje mreze i opcija wake on ROM tako nesto. Ona je bila onemogucena, pa sam je omogucio. Ona otprilike omogucava bootovanje sa ROM chip-a. Sto se tice pingovanja to ne mogu sada da uradim jer mi korisnici rade na racunarima. Videcu u ponedeljak

[Ovu poruku je menjao gogi100 dana 11.12.2009. u 11:35 GMT+1]
[ gogi100 @ 14.12.2009. 13:33 ] @
i sa ovim mojim ukljucivanjem wake on ROM, nije profunkcionisalo. Nisam uspeo da nadjem u biosu ove dve opcije sto mi je igor predlozio. sta da radim? ovo cudo stvarno nervira
[ gogi100 @ 15.12.2009. 06:47 ] @
da li je moguce da se ova greska pojavi zbog polise koju sam pre postavio. Ova polisa omogucava da se skripta izvrsi kad se racunari startuju? Ako je to uzrok kako da ga resim, ta skripta postoji i ona mi treba pri startup-u
[ igor.vitorac @ 15.12.2009. 08:37 ] @
Citat:
gogi100: i sa ovim mojim ukljucivanjem wake on ROM, nije profunkcionisalo. Nisam uspeo da nadjem u biosu ove dve opcije sto mi je igor predlozio. sta da radim? ovo cudo stvarno nervira

To sto sam ti savetovao je samo workaround da bi se odlozilo startovanje windows-a ili da bi se ocuvalo stanje port-a na switch-u.

Ti u principu treba da resis problem inicijalizacije mreznog interface (switch i PC) koji se resava podesavanjem na switch-u ( + mozda jos mreznom interface-u na PC u zavisnosti od tipa problema). Koliko sam na brzinu video na tvom switch-u za interface imas da podesavas: agregacije linkova, STP, port mode, smartAutosense... Ono sto si ti pre naveo nigde nisam nasao. Elem, ako zelis da se "igras" sa switch-em i da resis problem, pogledaj malo manual, malo procitaj oko podesavanja interface-a:
http://www.3com.com/products/e...u=WEBBNC4200SYS&order=desc

Ili probaj da zamenis mrezne kartice i verovatno (?) ces resiti problem. Probaj sa jednom za pocetak.
[ gogi100 @ 15.12.2009. 12:18 ] @
promenio sam karticu i evo sta mi netlogon log izbacuje, opet neke greske

Code:
12/15 13:09:32 [CRITICAL] NlMainLoop: GP Registry changed
12/15 13:11:24 [CRITICAL] Error in reading mailslot message from browser. WinStatus = 3
12/15 13:11:24 [CRITICAL] Error writing this event in the eventlog, Status = 1717
12/15 13:11:25 [CRITICAL] Error in reading mailslot message from browser. WinStatus = 3
12/15 13:11:25 [CRITICAL] Error writing this event in the eventlog, Status = 1717
12/15 13:11:26 [CRITICAL] Error in reading mailslot message from browser. WinStatus = 3
12/15 13:11:26 [CRITICAL] Error writing this event in the eventlog, Status = 1717
12/15 13:11:56 [CRITICAL] C:\WINDOWS\system32\config\netlogon.ftj: Unable to open. 2
12/15 13:13:32 [CRITICAL] NetpDcGetNameIp: server. moj domen: No data returned from DnsQuery.
12/15 13:13:32 [CRITICAL] NetpDcGetName: server. moj domen: IP and Netbios are both done.
[ gogi100 @ 17.12.2009. 06:28 ] @
Problem sam resio. Zamenio sam na 2 ili tri 3 racunara mrezne kartice i opet nije radilo. Onda sam vrednost Expected dial-up delay on logon u grupnim polisama povecao na 240 i profunkcionisalo je. Na racunarima na kojima nisam dirao mrezne kartice probao sam da samo povecam ovu vrednostu u grupnim polisama, ali opet nista i dalje mi izbacuje ove greske.
Puno hvala na pomoci!