[ esnaff @ 06.12.2009. 02:51 ] @
Dali je neko koristio ovu mogucnost koja postoji na Alibaba sajtu? (ovo je u okviru aliexpress usluge koja bi trbalo da parira ebay)
Ako neko ima iskustva sa ovim da napise nesto ...
[ djoletj @ 11.06.2021. 12:57 ] @
Da ne otvaram novu temu a ovo je jedina sa "Alipay" u naslovu...


Dakle,krajem 2019 puni naslovi Alipay+Srbija ali od tada ne nalazim nista konkretno.Jel sad taj Alipay radi ovde ili ne radi i ako radi kako radi?Mislim da svi koji kupuju na Aliju imaju neki nalog na Alipay-u ali sa te stranice na koju se dolazi sa Alija je,koliko vidim,moguce samo promeniti karticu i nista vise.Postoji li mogucnost,kao na PP,da se posalje novac nekom / plati nesto ili to funkcionise iskljucivo na sajtovima gde je integrisan taj nacin placanja?
[ ademare @ 11.06.2021. 13:56 ] @
To sto je najavljivano trebalo je da se odnosi pre svega na placanja mobilnim telefonima .

Ono snimis kod , ukucas sifru i Alipay obavi transakciju .


To je bilo zamisljeno da pre svega koriste Kineski turisti , kojih je tada bilo puno . Kako ih vise nema , to je na cekanju .

U Kini se veoma retko koristi kes , samo mobilni. Cak i kartice retko , sve je zamenio mobilni i placanje preko njega .


[ djoletj @ 11.06.2021. 14:49 ] @
Taj deo sam razumeo,cak su se i slikali neki kako placaju na taj nacin u nekoj prodavnici.Mozda je bilo aktivirano na jedan dan,samo za slikanje :)

Koliko sam cuo,ranije je za Alipay bio potreban racun u kineskoj banci ali su,navodno,to sada ukinuli pa moze da se poveze i sa racunima/karticama stranih banaka (slicno kao PP).Bar takva neka informacija se provlaci po netu,priznajem da nisam detaljno istrazivao.Meni bi to bilo zgodno posto imam neku kinezariju kod kojih treba nesto da kupim (sitnice,nista skupo) i gde bi mi bilo najprakticnije da platim na tako neki nacin umesto da se zezam sa bankama,prebacivanjem novca i sl. stvarima sa velikom provizijom.Nije problem da pokusam da se registrujem ako je moguce ali je problem sto nemam pojma kako to radi i koje su opcije a ne bih se pouzdao u objasnjenja Kineza provucena preko tri online prevodioca :) .Pa sam mislio mozda neko zna...