[ tordajav @ 08.12.2009. 17:08 ] @
Pozdrav svima,
moj drug je juče dobio ADSL. Priključili smo ga i radi i sijaju sve potrebne lampice, ali ga kompjuter nije prepoznao.
Nazvali smo podršku i shvatili smo da nemamo uopšte ikonicu Local Area Connection u Control Panel/Network Connection.
Iz podrške su nam rekli da nemamo drajvere za mrežnu karticu.
Može li mi neko pomoći da li je to stvarno problem i gde da nabavim drajvere?

Matična ploča je ASUS i kartica je integrisana...
[ calexx @ 08.12.2009. 18:12 ] @
Prvo proveri da nije mrežna isključena u biosu a ako je uključena, drajveri su na CD-u koji je došao naravno uz matičnu ploču a sigurno ih ima i na Asus sajtu.
[ tordajav @ 08.12.2009. 18:35 ] @
Hvala calexx na odgovoru i ideji nade :) Drugi dan se već patimo oko ovoga.
Bio sam u BIOS-u ali opet nisam našao da li je mrežna uključena.
Ne znam koju reč/termin treba da tražim i na kom tabu.
Prelistao sam sve ali nisam ništa našao tipa Network Adapter, LAN, Ethernet,... ništa što bi znao da je to to.
Možeš li mi pomoći?
[ Catch 22 @ 08.12.2009. 18:44 ] @
Koja je tačno Asus ploča u pitanju?
[ tordajav @ 08.12.2009. 18:48 ] @
Asus A7V600-X Motherboard
[ Catch 22 @ 08.12.2009. 18:54 ] @
Da li postoji u Device Manageru stavka Network Adapters?
Postoje li možda neke stavke koje su isključene (disabled), ili ne funkcionišu kako treba (imaju žuti uskličnik)?

U BIOS-u to izgleda ovako:

[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 08.12.2009. u 20:04 GMT+1]
[ tordajav @ 08.12.2009. 19:18 ] @
Hvala Catch 22 na detaljima!

Ovako: on NEMA u Device Manager-u stavku Network adapters??? Pod Other devices ima jednu stavku sa upitnikom, i to je "PCI Simple Communications Controler".
Jedna stvar: kada smo iz kućišta izvadili modem za Dial-UP konekciju, ta stavka "PCI Simple Communications Controler" iz Device Manager-a je nestala. Nije bilo ništa pod upithikom. Vratili smo modem u kućište i taj upitnik sada stoji.

Sad ćemo pogledati i za BIOS.
[ tordajav @ 08.12.2009. 19:35 ] @
To je to :)))

U BIOS-u je stavka Onboard LAN bile Disabled!
Čim smo to stavili na Enabled i digli sistem, ADSL je proradio!

Hvala Vam ljudi, 2 dana se patimo!
[ Catch 22 @ 08.12.2009. 19:39 ] @
Drago mi je da mogu da pomognem svojim sugrađanima!

[ calexx @ 08.12.2009. 19:47 ] @
Pa da a ko je pisao ono malopre? ;)
Citat:
tordajav: Prelistao sam sve ali nisam ništa našao tipa Network Adapter, LAN, Ethernet,... ništa što bi znao da je to to.
Inače je PCI Simple Communications Controler baš modem pa je i normalno da se onako ponaša. Ako ne planira da ga koristi, bolje je da ga izvadi da se ne greje bez potrebe.
[ tordajav @ 08.12.2009. 19:59 ] @
:) Ja sam pisao :) ali očigledno da nisam DOBRO pogledao.... Ja se ekskjuzmiram!
Glave su nam ogromne od pokušavanja svega i svačega pa smo počeli i da gubimo nadu da će eto ovo rešenje biti pravo.