[ combuster @ 10.12.2009. 08:15 ] @
Ulogujem se danas na facebook i imas sta i da vidim. Nudi mi da setujem nove privacy police koje su gle cuda skoro sve po default-u na allow everyone. Ajde meni nije problem da to promenim ali moras da ucukavas password pa da menjas pa nimalo nije user friendly. A sta ce average joe uraditi? Daj ne smaraj, next - finish. Zar ovo nije cheat-ovanje user-a na facebook-u da dozvole svima da gledaju i brckaju po njihovom profilu ???
[ Stefan Markic @ 10.12.2009. 09:13 ] @
Citat:
combuster: Zar ovo nije cheat-ovanje user-a na facebook-u da dozvole svima da gledaju i brckaju po njihovom profilu ???

Formalno gledano, i nije. Sve lepo piše.
Etički gledano, možda.
[ combuster @ 10.12.2009. 09:28 ] @
Reci to Manuel-u iz velikog brata koji je dosao tamo uz pomoc face-a ;-)

http://www.theregister.co.uk/2...ivacy_change_default_exposure/
http://www.itnews.com/social-m...t-against-new-privacy-settings

Nisam jedini kome se ovo ne svidja...
[ Cartman @ 10.12.2009. 11:13 ] @
Strashno.
Sad sam se ulogovao tamo, meni nisu prva 2 bloka stiklirana na Everyone.
Imao sam jako restriktivno podesen nalog, ili su mozda nesto promenili u medjuvremenu.

[ combuster @ 10.12.2009. 11:23 ] @
Ma meni su prva dva bloka bili podeseni na allow everyone a tek onaj zadnji je bio podesen na allow friends of friends - sto je isto tako posiroko ;-)
[ Stefan Markic @ 10.12.2009. 12:52 ] @
Citat:
combuster: Nisam jedini kome se ovo ne svidja...

Da se razumemo, ne sviđa se ni meni. Imam manju kontrolu nad svojom privatnošču sada. Sada više uopšte nema podešavanja o tome koje će se moje aktivnosti pojavljivati mojim kontaktima u njihovom News Feed-u. Pitam se da li su ostala podešavanja od ranije ili je to sada pregaženo. Kako god, više nema stranice o podešavanjima prikaza aktivnosti.
[ xenox @ 10.12.2009. 13:05 ] @
A mene bas briga... Jaka stvar pa i facebook nalog...
[ combuster @ 10.12.2009. 13:15 ] @
Ma i ja to cudo koristim samo da bih poslao po neku poruku burazu u australiji, nije u tome stvar...
[ Srđan Pavlović @ 10.12.2009. 17:52 ] @
Da, i ja sam primetio da su neke postavke bile labavije nego
sto sam ih postavio ranije, naravno, vratio sam sve kako zelim,
mada, kada je FB u pitanju, onaj ko ima razloga da brine za svoju
privatnost previse, svakako ne treba ni da otvara nalog tamo :)

Ja bas nesto nisam u nekoj paranoicnoj prici previse, tako da se ne brinem za to mnogo :)
[ musicmaster @ 10.12.2009. 18:12 ] @
Citat:
xenox: A mene bas briga... Jaka stvar pa i facebook nalog...

Otprilike tako nekako. :)
[ Nemanja Živanović @ 11.12.2009. 20:52 ] @
Ja sam samo kliknuo Skip for Now i nista me vise nije pitao. Proverio sam sigurnosna podesvanja i privatnost i nista mi nije promenjeno (logicno).
[ Srđan Pavlović @ 11.12.2009. 20:59 ] @
http://www.readwriteweb.com/ar...k_changed_privacy_policies.php
[ Nemanja Živanović @ 11.12.2009. 23:40 ] @
Moram da se ispravim. :(

Upravo me je FB prisilio da predjem na 'nova' podesavanja, ali me je docekao ovakav prozor:

Samo sam izmenio poslednja tri na old i to je to (mada ni to nisam morao, jer su i pre bili podeseni na friends). Nije mi po default-u preporucen 'otvoreni' profil.
[ Ivan Dimkovic @ 12.12.2009. 00:07 ] @
Oduvek me je fasciniralo to da neko misli na privatnost koristeci sajtove tipa facebook-a :)

Pa sama poenta tih sajtova i koriscenja istih je anti-teza privatnosti :-)))

[ Srđan Pavlović @ 12.12.2009. 19:49 ] @
^ kao sto rekoh:
Citat:
onaj ko ima razloga da brine za svoju
privatnost previse, svakako ne treba ni da otvara nalog tamo :)

:)
[ z@re @ 14.12.2009. 07:41 ] @
Koje smece od sajta.

A najjace je kao "koristim ga da se cujem sa prijateljima jednom tjedno" a ono ima 10 miliona ljudi na planeti koji bi crkli da netko DDoSa facebook.
Pljuc pljuc.
[ combuster @ 14.12.2009. 08:34 ] @
Eh samo da je 10 miliona. Amerima bi "life as they know it" bio gotov.

Je'l to bio pokusaj flame-a? :D
[ Srđan Pavlović @ 15.12.2009. 08:43 ] @
Vise od 350 miliona aktivnih korisnika.

Pa u najmanju ruku bi izbili neredi po ulicama :D

Citat:
# There are more than 65 million active users currently accessing Facebook through their mobile devices.
# People that use Facebook on their mobile devices are almost 50% more active on Facebook than non-mobile users.
# There are more than 180 mobile operators in 60 countries working to deploy and promote Facebook mobile products

A sto se para tice - pazi ovo, a gde su jos reklame...
[ Stefan Markic @ 15.12.2009. 12:30 ] @
Citat:
Srđan Pavlović: A sto se para tice - pazi ovo, a gde su jos reklame...

Gde su reklame, tu je i Adblock. :)

[Ovu poruku je menjao Stefan Markic dana 15.12.2009. u 15:25 GMT+1]
[ mmix @ 17.12.2009. 11:08 ] @
Ma najcrnje je sto se sad desavanja na facebooku rangiraju podjednako kao susreti predsednika drzava, imaju udarno mesto u vestima u 8. Izleteo voz iz sina, poginulo deset ljudi, facebook promenio privacy policy. Evo nove skracenice, WTHGAF, who the hell gives a fu*k.