Ovde moze svasta da se nauci

Nisam ni znao da rename('index.php','index1.php'); moze da rename fajl u kome se koristi. Stvarno lepo za znati.
Par pocetnickih pitanja:
1. Na koji je nacin bolje definisati vreme?
$trigger = 1268442779 //echo time()+(90*24*60*60); // 3 meseca ~ 90 dana od sada.
$trigger = '13.03.10';
U prvom slucaju dobijemo veliki broj koji se ne moze lako uociti obicnim gledanjem. U drugom slucaju imamo obican string koji zaista podseca na datum tj 13. mart 2010.
Pa cak i sama provera u prvom slucaju izgleda manje vidljivo:
if(time()>$triger){nesto();} // => if(time()>1268442779){nesto();}
Dok bi u drugom slucaju u stvari moralo da se ide na jednakost stringova
if(date("d.m.y")==$trigger){nesto();} // => if(date("d.m.y")=='13.03.10'){nesto();}
2. Sta je bolje?
3. Na ovaj nacin bi se izbegli svi externi hronometri i auto starteri ali bi se time() ili date() funkcija izvrsavali svaki put kad se se startuje index.php Da li bi to mnogo usporilo skriptu?
Takodje zanimljivo da if(time()>1268442779){nesto();} moze lako da se ubaci u razne fajlove i da tu cuci jaaaako dugo. Opet sve ovo je upotrebljivo ako to nece mnogo da usporava PHP subsystem sa CGI modulima i ceo server kad smo vec kod toga...
@crowsoul
Izvini za cross posting, ali ja cesto volim da znam sta je brze, bolje, kvalitetnije, optimalnije, pa tako upadam ljudima u threadove.
Takodje mi je zao sto ne umem da ti pomognem jer mislim da te timinge uopste nije lako iskodirati. To ocigledno mora da bude neka jako slozena i komplikovana skripta... Daleko od mog nivoa

Sorry jos jednom.