[ neptuncokg @ 16.12.2009. 23:15 ] @
U koloni "A" imam definisanu jednostavnu IF funkciju od "A1" do "A30". Polja u kolonama "B" do "H" se unose uz pomoc makroa, iz forme, i nigde nema funkcije.
Povremeno se u programu pojavi potreba za brisanjem celog reda. To se izvrsava takodje iz forme uz pomoc naredbe "EntireRow.Delete Shift:=xlUp". I sve to radi kako treba, osim sto posle brisanja reda, npr. reda-4. izbrise se naravno i polje "A4", sa sve funkcijom. Posto su sva polja u koloni "A" pod funkcijom, od izbrisanog reda pa na dalje funkcije se "pokvare", jer su u kontinuitetu (tj. u rastucem redu). Mislim da ce primer koji prilazem bolje od mene objasniti sustinu problema. Pitanje bi bilo - kako "sacuvati" funkcije kada se brise ceo red, (a verovtno je isti slucaj i kod brisanja kolone, mada nisam probao). Probao sam da dodelim apsolutne vrednosti, ali bez efekta. Hvala unapred i pozdrav.
[ Take 5 @ 17.12.2009. 00:31 ] @
Evo probaj sa ovim priloženim fajlom?
[ neptuncokg @ 17.12.2009. 00:56 ] @
Temu sam postavio posle par sati bezuspesnog trazenja resenja (tako inace uvek i radim). I znao sam da mi samo malo nedostaje...Ali to malo "i devojci srecu kvari".
Veliko H V A L A. Resenje je cista "10". Pozdrav.