[ YU2DBC @ 17.12.2009. 14:38 ] @
Cao svima

Kao prvo nadam se da ne gresim sa mestom postavljanja pitanja
U kancelariji imam 7 racunara, 5 laptopova i dva desktopa. Prikljucak na internet nam je adsl preko rutera tplink td 8840b, external ruter iz koga jedan kabl ide u wireless uredjaj tp-link TD-W8910G adsl ruter. (mora tako zbog isdn centrale)

Problem nastaje kada pokusam da okacim neki veci fajl na ftp dok moje kolege slusaju radio stream, gledaju klipove na youtube-u ili rade nesto drugo sto meni oduzima protok.

Kako da resim problem? Da li mogu nekako u podesavanjima ova dva uredjaja da sebi dodelim veci protok tipa 80% a oni neka seruju 20 ili da li mogu da pogasim neke linkove ili cak sve strimove. da li to moze da se resi zakljucavanjem portova.

Pozdrav
Bogdan
[ srdjan.v @ 18.12.2009. 10:14 ] @
Access Lista na ruteru ce da ti resi problem. Zabranis pristup svim sajtovima koje navedes...
Mana je sto ces sa tom listom na TP-Linku i sebi da stavis zabranu...(mislim da nemaju mogucnost da pojedine hostove izuzmes iz zabrane)
Ili da uzmes neki ozbiljni ruter, tipa gde ces pojedinacno moci svakoga da ogranicis...
[ someone_bl @ 21.12.2009. 07:53 ] @
bez nekog kontent filteringa ili boljeg rutera malo sta mozes da uradis
[ YU2DBC @ 21.12.2009. 08:36 ] @
Sada cu pokusati sa access listom pa javljam sta sam uradio:) Hvala na odgovorima:)