[ vatri @ 17.12.2009. 16:51 ] @
Pozdrav.

Sjecam se da je jednom na ovom forumu neko postavio link u kojem su navedene glavne komponente Zend FW. Trazio sam citav dan, ali nisam upio naci. Ako se neko sjeca ili ima taj link, molio bi da posalje.

Da malo objasnim u slucaju da pitanje nije razumljivo:

Ako recimo hocu da koristim samo jednu klasu iz ZF-a, recimo Zend_Mail, ne isplati se kopirati citav framework koji je 22MB samo zbog jedne klase. Koje klase moram ostaviti?

hvala
[ Nikola Poša @ 17.12.2009. 17:06 ] @
Naravno da ne moraš da upload-uješ ceo ZF samo zbog jedne komponente... Eto, konkretno za Zend_Mail, su ti manje više potrebne ove komponente: Zend_Registry, Zend_Loader, Zend_Validate i Zend_Mime. Kažem "manje više", jer su neke od tih komponenti baš neophodne, a neke se koriste samo u određenim slučajevima. Više o tim zavisnostima jedne komponente od drugih imaš ovde. A naravno, sad tu opet imaš "pod-zavisnosti", odnosno, ne moraš da koristiš ceo paket Zend_Validate, već samo određene klase iz tog paketa, jer čini mi se da Zend_Mail koristi samo Zend_Validate_Hostname i plus naravno klase Zend_Validate_Abstract i Zend_Validate_Interface, koje čine osnovu te Zend_Validate komponente.
[ vatri @ 17.12.2009. 19:26 ] @
E hvala ti puno, to sam trazio.

OK razumio sam, sad je lako kad imam "dependencies" :)
[ Tudfa @ 17.12.2009. 19:57 ] @
Pogledaj usput i Packageizer.
[ vatri @ 17.12.2009. 20:48 ] @
E da bre, to je taj link koji sam pominjao. Nisam se gore dobro izrazio ocigledno, tj. zaboravio sam da je pitanju applikacija (jbg iz keša sam vukao podatak :} )

Hvala ti!
[ krstak84 @ 18.12.2009. 16:53 ] @
To je i meni trebalo