[ wedding @ 18.12.2009. 19:31 ] @
ili tastatura. ili ko zna sta...

kad kucam tekst, u bilo kom txt proc
esoru, kad ukucam rec gd
e ima slovo e tacnije kombinacija slova de. (*)

racunar/windows sam kao da opalis enter, preskoci u sledeci red i dopise nekakva slova.

rekao bih da nije do tastature, nego ni sam ne znam sta je. tastatura dobro radi na drugom racunaru gde sam je isprobavao. mis je dobar i ne verujem da smetnje poticu od misa.

kao da ima neku logicku petlju da preskace ovako. virusi nisu detektovani, ne znam sta mu je???

ovako se ponasao do pre mesec dana. onda je problem skoro nestao sam od sebe, s tim da se u ovom periodu greska/smetnja manisfestovala jedino kad kucam dve reci: mogu da. - onda d zalepi za mogu, pa napravi razmak pa a, ovako: mogud a.

poslednjih dana se problem ponovo javio, samo sto sad reaguje i na kombinaciju slova c+e. npr kad ukucam mi c
emo - preskoci u sledeci red.

danas sam vid
eo svojim ocima da se kursor pomera preko napisanog teksta u notepad, kao da jos neko istovremeno kuca. ista je greska i kad pisem email u mozilla firefox 3. os je win xp pro. (*)

ne shvatam zasto se ovo desava, ali mi se cini (mada ne znam zasto) da ima veze sa sajtovima koje posecujem i mozda nekim skriptama koje su na tim sajtovima. iste sajtove sam posecivao i dok problema nije ni bilo, i kad je prestao i danas kad se ponovo javio.
jer mi se pre neki dan iz nerazumljivog razloga mozila sva zaocila, dok sam je ugasio, video sam da se ikonice na desktopu samo selektuju jedna pa druga pa sve redom i napred i nazad.

kao da u racunaru imam nekog podstanara koji zeza krizu??

greske u kucanju(*) namerno nisam ispravljao da se jasnije vidi kako se problem manifestuje. greske ne uspevam uvek da reprodukujem i nisasm (*) provalio da postoji neka veza sa programima koje koristim.

pa ako neko vec zna za ovaj problem i ima resenje molim da napise. hvala.
[ drvlada75 @ 18.12.2009. 21:55 ] @
Lici mi na virus. Imao sam slicne probleme na jednom racunaru. Probaj Malwarebytes-om i Combofix-om, mozes naci opsirna uputstva ovde na forumu.
[ zoom-bn @ 18.12.2009. 22:22 ] @
Ja bih ipak rekao da je to tastature, zna se desiti da se neke tipke same aktiviraju na losim i izradjenim tastaturama, pogotovo ako je neko igrao igrice na tom racunaru.
Uzmi od nekg komsije tastaturu pa probaj, to te najmae kosta.

Ja sam se nekada davno sreo s tim problemom, desavalo je se kad malo udarim sa strane da se neko slovo samo otkuca.
[ drvlada75 @ 18.12.2009. 22:33 ] @
Kaze da je probao tastaturu i misa na drugom racunaru.
[ wedding @ 19.12.2009. 00:41 ] @
i ja sam prvo posumnjao na virus. pa onda na tastaturu. pa onda da nemam slucajno instaliran nekakav keylogger, kao kad bi neko hteo da spijunira sta ja pisem, ali koga bas zabole?

besplatna avira ne detektuje virus. TuneUp Utilities 2007 kaze da je sve u redu sa registry.

tastatura radi odlicno, koliko sam je testirao na drugom pc. nisam uspeo da tamo ponovim problem. nije bas ni jeftina bila kao nova, sad joj ima vec 2 god. nisam koristio nikakve nelicencirane programe, keymakers, cracks nista od tog. mis je odlican. preciznije receno ima dva misa, jedan je laserski a drugi trackball. simptom moze da se opise i shvati kao da neko drugim misem pomera kursor i zeza te tako. trackball mis nista mu ne smeta, nista ga ne dodiruje, nikakav kabl da mu smeta, uslovi su skoro pa laboratorijski, hehe.

evo sad se problem izgleda ne manifestuje. a jutros nisam mogao da otkucam 3 reda. ali sam se resetovao od tad i drzao ugasen racunar neko vreme.
[ wedding @ 19.12.2009. 20:07 ] @
evo danas radi normalno, kucao sam neko pismo i ni jednom nije brljao. a nisam nista menjao po svekolikom windowsu i cackao.

tako da sumnjam da ovu gresku koju sam pokusao da opisem aktivira poseta nekom sajtu, neki skript. sta bi to moglo da bude??
[ scele @ 21.12.2009. 10:39 ] @
Zvučaće možda čudno, ali provjeri napajanje. Ja sam imao čudnih problema sa mišem i tastaturom, kao da su bili "opsjednuti" nekim duhovima, to bi bilo najbolji opis. Sve je ostalo radilo super, jedino su se tastatura i miš ponašali sa vremena na vrijeme potpuno nenormalno. Kako sam promjenio napajanje, "duhovi" su nestali tj. tastatura i miš su počeli da slušaju moje i samo moje komande :)
[ boxxter @ 21.12.2009. 11:34 ] @
Neko ti se nakacio sa nekim remote desktop.Ne znam na kom si sajtovima bio, i sta si skidao i instalirao, al vidi da li imas neki vnc u all programs.I deinstaliraj ga, lol.
[ wedding @ 21.12.2009. 15:34 ] @
napajanje bi trebalo da je ok. nemam indikaciju da zeza. temperature u racunaru su takodje ok.

ovo za vnc deluje kao moguc odgovor. medjutim, kako da uvek ponavlja iste greske opisane u mom prvom postu? da neko istovremeno brlja i kuca slova, valjda bi malo sarao?

iz system properties remote assistance i remote dsu(*)esktop su iskljuceni. deci po izvestaju iz registry, izgleda da nema instaliranih vnc. pokusacu da zalepim sliku ako ovaj sajt to dozvoljava, tj ako bud(*)

em umeo da to uradim.

evo vidis pokusao sam da otkucam celu rec(*)
enicu ispred reci sudeci. i kursor je samo preskocio. takodje i ova rec: recenica, izlomio je na pola i kao opalio enter - preskocio u sledeci red. znaci greska je ponovo tu. a upravo sam upalio racunar.

[ boxxter @ 21.12.2009. 16:22 ] @
Citat:
wedding:

danas sam vid
eo svojim ocima da se kursor pomera preko napisanog teksta u notepad, kao da jos neko istovremeno kuca. ista je greska i kad pisem email u mozilla firefox 3. os je win xp pro. (*)

jer mi se pre neki dan iz nerazumljivog razloga mozila sva zaocila, dok sam je ugasio, video sam da se ikonice na desktopu samo selektuju jedna pa druga pa sve redom i napred i nazad.

Vidi, ovo nije dobro nikako.Dakle to je ono sto si napisao.Vidim da imas puno poverenje u tune up.Ja ne volim taj program.Postavlja se kao master nad systemom.Ovo gore nije tako lako izvesti.Pogledaj u services, i iskljuci remote registry.Mozda si pokupio sa nekim crackom neki derivat vnc-a, ili neku skriptu.Mada je suludo napisana xD.Jer izgleda da ima pristupa direct on screen, i on keyboard.Al da selektuje ikonice na desktopu.. samo par sw-a mogu to.Pazi malo sa warezima :D.
[ wedding @ 21.12.2009. 17:30 ] @
nemam nikakvo poverenje. ni u tuneup. ni u sta. ni sam sebi ne verujem od kad sam sam sebe uhvatio u lazi, hehe. osim tuneup, istu pretragu sam ucinio i sa windows reedit, samo sam ovd

e postirao sliku izvestaja tuneup, jer je malo preglednija. ni regedit nije nasao vnc medju programima, nego samo bez veze string sto vidis iz izvestaja.

remote registry service: iskljucen (nikad nije ni bila ukljucivana)
isto se odnosi na sve remote services, osim RPC remote procedure call koja je setovana da se startuje automatski, jer mi pola programa ne bi radilo ako je ugasim. evo slika svih upaljenih service.

sasvim si u pravu, ovo je neko ludilo, a manifestuje se bas kao sto si rekao, da nesto dzara po mom racunaru. i sasvim je verovatno da sam negdje nekad nesto pokupio. nisam brljao sa varezima po ovom racunaru, imam malo predostroznosti, hehe.

sumnjam na ove java shit ili neku tako skriptu, da nesto aktivira ovo ludilo.
ovde (ne)sigurno pomaze format c: ali bih gledao da to izbegnem, razumljivo.
[ boxxter @ 21.12.2009. 17:43 ] @
A sto ne pogledas malo sta ti se kaci preko neta na comp.Instaliraj neki prog, ima ih dosta, ili firewall, pa pogledaj da li neka aplikacija ili sw hoce da izadje malo da proseta.Loguj to i vidi sta se dogadja.Dakle ako je remote nesto.Ako nije, onda je besmisleno, jer ti samo pravi stetu.Mozda neko koristi tvoj komp za ko zna sta xD.
[ wedding @ 21.12.2009. 18:20 ] @
barem pola aplikacija koje imam instalirane hoce same da setaju. racimo adobe. sad ih tako prave i ne mozes im nista. ako sprecis njihovu komunikaciju, odbijaju da rade. tu podrazumevam autoupdate i ko zna sta jos, koje sve pokusavam da kontrolisem koliko mogu. ali dobar deo aplikacija onemogucava kontrolu, nego same rade sta hoce. i ti to sigurno znas.

nego sta tacno da gledam po logovima firewalla? kako da id
entifikujem gde lezi potencijalni problem?
[ boxxter @ 21.12.2009. 19:15 ] @
Ne mislim na tu rupu od firewall-a u windows-u.Ne moze nijedna aplikacija da ti onemoguci kontrolu, ako joj ti ne dozvolis.A ako moze, onda je to big problem.Evo ti nesto poput ovoga.Da bi imao uvid sta se dogadja.

http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897437.aspx

A sad vec ulazimo u dublju i mnogo siru pricu.Mnogo dublju i mnogo siru xD.

I baci taj adobe :).

http://www.filehippo.com/download_foxit/
[ wedding @ 21.12.2009. 19:46 ] @
hehe rupa win firewall nije ni ukljucena. imam neki nvidia firewall sto se dobija uz maticnu plocu. da ne lupam, ali mislim da na mb ima ugradjeno nesto za firewall.

konkretno taj adobe reader uvek hoc
e da se update, o ostalim adobe aplikacijama da i ne govorim, npr njihov flash player stalno nesto trazi da se update.
[ boxxter @ 21.12.2009. 19:57 ] @
Pa ajde nesto ipak da uradimo, da ne sirimo pricu dalje, jer veruj mi nema kraja.Ali bukvalno.Prvo bi trebalo da apdejtujes windows.Ako nisi do sad.A onda ipak ukljuci taj lame windows firewall.Mada njega zabole za outbound konekcije. Dalje, moj savet ti je da ipak pregledas komp da li ima malw,rootk,add,spy,vir.Ako hoces da poslusas moj savet, deinstaliraj taj antivirus sto imas, i instaliraj avira antivir, i skeniraj komp sa njim.Njom.

http://www.free-av.com/

I prati sa onim programom dok si na netu, da li ima neki nepoznat prog, koji izlazi na net, a niko mu nije rekao.
[ wedding @ 21.12.2009. 20:14 ] @
upravo i koristim taj avira.

kako sam i ranije sumnjao na neku java zajebanciju, evo sam pokusao da ubijem jqs.exe pa da vidim kako se ponasa ovo cudo sad. video sam taj jqs.exe kad sam upotrebio ovo tvoje cudo tcpview. evo ovde sad tipkam i pokusavam da ponovim gresku.

test:
gde da cemo cete ce mogu da ceo

da idem gde gde mogu da procesoru rec gde video sam

gle, izgleda da se sad greska ne ponavlja?????
[ boxxter @ 21.12.2009. 20:23 ] @
JQS.exe je skracenica za java quick start.Mada ne bi trebalo da ima veze sa ovim.Ali mogao bi da skines zadnje izdanje jave.Deinstaliraj potpuno tu staru verziju, ako je uopste zaostala, pa instaliraj ovu.

http://www.java.com/en/download/index.jsp

A instaliraj i ccleaner, pa pogledaj da li ti se dize nesto u start up-u,i da li ima nekih misterija tu.Probaj, i disable ono sto ti se ucini sumnjivim.
[ ksrele @ 21.12.2009. 21:27 ] @
Da ti se ne desava neki IRQ konflikt?
Da nisi skoro instalirao neku novi TV karticu ili slino, pa sada radi na istom IRQ-u kao i tast?
Nekad davno sam bio svedok kada je jednom drugu modem i tastatura bili na istom IRQ-u i kada je krenuo da se konektuje na net veoma cudne stvari su se desavale, mada su se cesto zavrsavale sa BSOD, sto se kod tebe ne desava...
A da te pitam ja nesto? Koliko ti je opterecenje procesora? Da ne trci neki proces u pozadini koji ti oduzima procesorsko vreme pa ti zato preskace neka slova?
[ wedding @ 21.12.2009. 21:33 ] @
teracu za sad ovako, da vidim da li se greska ponavlja kad je iskljucen taj jqs.exe
tuneup prikazuje sve sta ima u startup i sve d

eluje ok(*)

test: EN keyboard

sve debeluje a da idem procesoru mogu da mi cemo danas sam video desktop sudeci ako budem deluje d

eluje

sve dsveluje

sve de eluje

sve ddeeluje

sve dbeeluje

sve dlueluje

sve djeeluje

sve deluje ok

sve deluje deluje deluje startup i sve deluje

OPET PONAVLJA GRESKU -

sad sam prebacio na SR LATIN tastaturu

sve deluje sve deluje sve deluje sve deluje

mi cemo mogu da txt procesoru gde ima slovo sve deluje ako mogu da sve d

eluje sve deluje deluje sve deluje

sve deluje procesoru mogu da gde idem mi cemo

pojma nemam vise sta da mu radim
[ wedding @ 21.12.2009. 21:46 ] @
ponvlja gresku i ako je iskljucen taj jqs.exe

nisam nista menjao oko hardvera, a bas nisam 100% siguran za neki program da li je ova greska nastala nakon instalacije nekog programa, jer sam je primetio pre vise meseci, a onda se sama od sebe povukla, tj pritajila. svakako bih posumnjao da sam gresku uocio neposredno nakon instalacije nekog programa.

procesorsko opterecenje je 1-3%, masina je jaka i sve u svemu dobro radi i ako je konfigurcija vise nego komplikovana i nabudzena. ne secam se da sam ikad imao bsod.

evo sad ne pravi gresku, a malo pre se ubih tipkajauci - sve sa greskama.
[ wedding @ 21.12.2009. 22:37 ] @
evo sam update java sa 6.0 ver 14 na ver 17 pa da vidimo da li ce da brlja i da ponavlja gresku.

test: gde gde gde procesor mogao da preteci mogu da mogu da sve d
eluje sve deluje sve deluje

sve deluje sve deluje

startup i sve deluje sve deluje

gde gde gde gde gde

mogu da sve deluje sve deluje
remote d
esktop

remote deskop desktop

remote desktom

ako bud
e

ako bud

e

ako budBRe

BRLJA I DALJE I NECE UVEK. ALI BRLJA!!!!!!!
[ cyBerManIA @ 22.12.2009. 06:43 ] @
Meni se slicne stvari desavale, i na kraju ispadalo da je virus (2x).Pokreni neki online scanner (nod,kaspersky..) ili skini full verzije pa preskeniraj komp.
Iako sam protivnik KAV/KIS (prevelika potrosnja resursa), isti ga je s lakocom obrisao :)
probaj
[ boxxter @ 22.12.2009. 08:10 ] @
Mozda bi trebalo da postavis temu na forumu "zastita", pa da poslusas one momke tamo sta ti budu rekli.Mozda ti rese problem.
[ Sc0rp10 @ 22.12.2009. 09:33 ] @
Ajde za pocetak skini HJT odavde.Ali smesti ga negde u program files (nemoj na desktop), zatim ga pokreni i klikni na "Do a system scan and save a logfile".Kad zavrsi sa skeniranjem izabacice log, a ti kopiraj sadrzaj tog loga ovde.
[ bobito @ 22.12.2009. 13:25 ] @
Meni je jedino logicno objasnjenje da koristis lap-top, pa da rukom slucajno zakacis prostor koji se koristi za pomeranje misa, ljudima se to cesto desava kada kucaju na lap-topu pa najcesce i iskljucuju misa koji je ugradjen. Posto to ovde nije slucaj, dakle ne koristis lap-top, sledece sto mi pada na pamet je neko podesavanje npr. u wordu, da je nesto zajebano sa marginama, cudima, spelovanjem ili ne znam ni ja vise cime, ali kaze da gde god kucas desava se isto. E sad ja sam na primer imao problem sa kucanjem kada se neko nakacio preko remote-a na moj racunar pa je na nekom cetu pisao razne gluposti i ubacivao recenice, ali zasto bi ti neko samo udarao enter bezveze pa sve i da posmatra sta radis ne racunaru, dakle mislim da i ta varijanta otpada. Ostaje samo neka glupa skripta, koja se ko zna kako aktivira. U poslednjem postu ti je neko preporucio HiJackThis ili HJT, i on moze da ti pomogne u otkrivanju tih nekih procesa koji uticu da se takve stvari desavaju, ali naravno izvrsi skeniranje bas u trenutku kad imas problema sa tastaturom, onda okaci log ovde na sajtu ili mozes da pogledas i sam sta procesi znace i to OVDE. Mislim da moze da ti pomogne i ComboFix, koji ce mozda i sam ukloniti neki virus ili sta god, a svakako ce ti u log fajlu pokazati da li postoji nesto sto bi moglo da lici na virus, maware itd... Combo fix mozes skinuti OVDE.
[ wedding @ 22.12.2009. 15:30 ] @
polako mladici polako junaci... najvaznije sam zaboravio.

da se zahvalim svima koji se javljaju i hoce da pomognu. e pa unapred: hvala lepo svima.

od sinoc je problem dobio jos jednu dimenziju: dok tipkam reci poput video, kursor mi skoci iz notepad/ms word i preskoci na desktop i aktivira mi windows explorer precicu, otvori jedan folder. isto se dogodio i jutros kad sam unosio korisnicko ime u mozilla.

racunar je desktop. problem se manifestuje da kursor skoci u treci red, jedan red preskoci i preskoci nekoliko slova, po nekad pomesa slova nekako, videli ste po prethodnim postovima samo za odredjenu kombinaciju slova.

povadio sam sve moguce precice (shortcuts) iz svekolikog windowsa i sad gledam da li nema neka da izaziva ovo cudo. ali izgleda da nema.

odlicna je ideja da se skeniram sa ovim dobrim hjt, secam se da sam to nekad koristio kad je bilo problema sa virusima. pa cu da postiram rezultate.
[ bobito @ 22.12.2009. 15:43 ] @
Nemoj da skeniras sebe, skeniraj racunar :)

Salim se naravno, kako god bilo siguran sam da ces ako nista drugo reinstalom celog sistema resiti peobleme, ali to je krajnja solucija. Ajde da vidimo sta ce da kaze HJT. Pusti i ComboFix.
[ wedding @ 22.12.2009. 16:19 ] @
aaa ovo je drugi padez. ne znam da li c
e problem

ocigledno problem nije uklonjen, a bilo je stetocina.

test:
mi c
eo mi ceo mi cemo

mi ceo
mi ceo

sad nece da otkusa mi cemo
mi ceo
mi cemo

evo sta je nasao sumnjivo, 2 stetocine, pa sam u hjt ugasiu ova 2 procesa

O1 - Hosts: 193.169.12.6 samner.net
O2 - BHO: MSN helper - {A06292D3-9517-4A01-93C0-665C87BA3631} - ljxd.dll (file missing)

u registry pojavljuju se dve reference za ljxd.dll ali izgleda da na disku nema tog fajla
hkey classes root clsid .... inprocserver32
hkey local machine software classes clsid ... inprocserver32

pa kaze za ovaj dll fajl: LJXD.DLL Trojan.Agent/Gen-Downloader[Packed]

File Behavior

LJXD.DLL has been seen to perform the following behavior:

* The Process is packed and/or encrypted using a software packing process
* Found on infected systems and resists interrogation by security products

Country Of Origin

The filename LJXD.DLL was first seen on Sep 9 2009 in the following geographical regions of the Prevx community:

* The United States on Sep 9 2009
* Europe on Sep 9 2009

File Name Aliases

LJXD.DLL can also use the following file names:

* LJXD.DLL.Q_804A400_Q
* 39198195.DLL

Filesizes

This file has been seen with the following file size:

* 41,984 bytes

evo za ovo isto sumnjivo:
O1 - Hosts: 193.169.12.6 samner.net

193.169.12.6 IP address location & more:
IP address [?]: 193.169.12.6 Copy [Whois] [Reverse IP]
IP country code: BZ
IP address country: ip address flag Belize

http://whois.domaintools.com/samner.net

Domain Name: SAMNER.NET

Registrant:
N/A
Sergey Egorov ()
Muranovskaya 15-87
Moskva
Moskovskaya oblast,127349
RU
Tel. +007.4953814717

Creation Date: 19-Jun-2009

Status:SUSPENDED
Note: This Domain Name is Suspended.
In this status the domain name is InActive and will not function.

[ wedding @ 22.12.2009. 16:21 ] @
znaci problem je i dalje tu, a evo sadasnjeg izvestaja hjt, nakon sto sam ugasio ova dva sumnjiva procesa i resetovao se.

pa ako neko vidi nesto sumnjivo u ovom izvestaju, molim da napise.

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 10:16:45 AM, on 12/22/2009
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\system32\bgsvcgen.exe
C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe
C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcIp.exe
C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcAppFlt.exe
C:\Program Files\Canon\CAL\CALMAIN.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM.EXE
C:\WINDOWS\System32\DeltaIITray.exe
C:\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat\Acrotray.exe
C:\Program Files\Matrox Mx.tools\WYSIWYG Plug-ins\mveServerTrayApp.exe
C:\Program Files\Matrox Mx.tools\system\MveXinfo.exe
C:\WINDOWS\system32\nvraidservice.exe
C:\Program Files\Logitech\MouseWare\system\em_exec.exe
C:\Program Files\Logitech\SetPoint\SetPoint.exe
C:\Program Files\JSM Settings\jsm.exe
C:\Program Files\Common Files\Logitech\KHAL\KHALMNPR.EXE
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\ccc.exe
C:\WINDOWS\system32\wbem\unsecapp.exe
C:\Program Files\Webroot\Washer\WasherSvc.exe
C:\WINDOWS\system32\utilman.exe
C:\Documents and Settings\mmm\Desktop\HijackThis.exe

O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll
O3 - Toolbar: Adobe PDF - {47833539-D0C5-4125-9FA8-0819E2EAAC93} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [M-Audio Taskbar Icon] C:\WINDOWS\System32\DeltaIITray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Acrobat Assistant 8.0] "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat\Acrotray.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [ServerTrayApp] "C:\Program Files\Matrox Mx.tools\WYSIWYG Plug-ins\mveServerTrayApp.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [MveXinfo] "C:\Program Files\Matrox Mx.tools\system\MveXinfo.exe" /tray
O4 - HKLM\..\Run: [NVRaidService] C:\WINDOWS\system32\nvraidservice.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Logitech Utility] Logi_MwX.Exe
O4 - HKLM\..\Run: [Logitech Hardware Abstraction Layer] KHALMNPR.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe"
O4 - HKCU\..\RunOnce: [Index Washer] C:\Program Files\Webroot\Washer\WashIdx.exe "mmm"
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [EPSON Stylus Photo R380 Series] C:\WINDOWS\System32\spool\DRIVERS\W32X86\3\E_FATIBOA.EXE /FU "C:\WINDOWS\TEMP\E_SD9.tmp" /EF "HKCU" (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [RunNarrator] Narrator.exe (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [EPSON Stylus Photo R380 Series] C:\WINDOWS\System32\spool\DRIVERS\W32X86\3\E_FATIBOA.EXE /FU "C:\WINDOWS\TEMP\E_SD9.tmp" /EF "HKCU" (User 'Default user')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [RunNarrator] Narrator.exe (User 'Default user')
O4 - Startup: Adobe Gamma.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O4 - Startup: JSM.lnk = C:\Program Files\JSM Settings\jsm.exe
O4 - Global Startup: Logitech SetPoint.lnk = C:\Program Files\Logitech\SetPoint\SetPoint.exe
O8 - Extra context menu item: Append Link Target to Existing PDF - res://C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppendSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Append to Existing PDF - res://C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: Convert Link Target to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll/AcroIECaptureSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Convert to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O21 - SSODL: SwUpdate - {009541A0-3B00-1F1C-00F3-040224001C01} - (no file)
O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.exe
O23 - Service: Avira AntiVir Scheduler (AntiVirSchedulerService) - Avira GmbH - C:\Program Files\avira\Avira\AntiVir Desktop\sched.exe
O23 - Service: Avira AntiVir Guard (AntiVirService) - Avira GmbH - C:\Program Files\avira\Avira\AntiVir Desktop\avguard.exe
O23 - Service: app_filter - Unknown owner - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcAppFlt.exe
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: B's Recorder GOLD Library General Service (bgsvcgen) - B.H.A Corporation - C:\WINDOWS\system32\bgsvcgen.exe
O23 - Service: ##Id_String1.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762## (Bonjour Service) - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe
O23 - Service: Canon Camera Access Library 8 (CCALib8) - Canon Inc. - C:\Program Files\Canon\CAL\CALMAIN.exe
O23 - Service: FLEXnet Licensing Service - Acresso Software Inc. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe
O23 - Service: Forceware Web Interface (ForcewareWebInterface) - Apache Software Foundation - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\Apache Group\Apache2\bin\apache.exe
O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Sun Microsystems, Inc. - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
O23 - Service: mvOptimizerService - Matrox Electronic Systems - c:\program files\matrox mx.tools\system\mvOptimizerService.exe
O23 - Service: ForceWare IP service (nSvcIp) - Unknown owner - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcIp.exe
O23 - Service: ForceWare user log service (nSvcLog) - Unknown owner - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcLog.exe
O23 - Service: O&O Defrag - O&O Software GmbH - C:\WINDOWS\system32\oodag.exe
O23 - Service: Window Washer Engine (wwEngineSvc) - Webroot Software, Inc. - C:\Program Files\Webroot\Washer\WasherSvc.exe

--
End of file - 6572 bytes
[ Sc0rp10 @ 22.12.2009. 18:06 ] @
Prvo izbrisi acrobat sa racunara i instaliraj foxit, zamenu za njega koja je mnogo brza i ne trosi sistemske resurse kao acrobat.Dalje, jesi li ti instalirao JSoft mail ili je sam uleteo?Zatim fixuj sledece:

Code:
O21 - SSODL: SwUpdate - {009541A0-3B00-1F1C-00F3-040224001C01} - (no file)

Posle toga skini malwarebytes, restartuj racunar, udji u safe mod i skeniraj sa njim.Posle toga okaci log ovde.
[ wedding @ 22.12.2009. 18:29 ] @
poslusacu te, ali ne mogu da skidam adobe acrobat. jer radim sa tim povremeno. i citam vazna dokumenta, hehe (malo morgen).

super si primetio ovaj O21 - SSODL: SwUpdate - {009541A0-3B00-1F1C-00F3-040224001C01} - (no file) imas oko sokolovo, a ja sam kao citao ovo i nisam vid

eo. puuuuuuuuuu evo opet preskace.

C:\Program Files\JSM Settings\jsm.exe ako mislis na ovo, to je bas zap odesavanje tastature i ja sam to stavio. to je ova http://www.bella-usa.com/detail.aspx?ID=62

posle cu da pokusam da deinstaliram tastaturu i drajver, to jos nisam pokusavao. ali mislim da nema veze sa ovim problemom.

pa za jedno cuku vremena cu da dopisem sta je bilo.
[ wedding @ 22.12.2009. 18:33 ] @
ako se ne javim 3 dana znaci da je windows riknuo. ili ja.

kako se aktivira ovaj hjt scan u safe mode? pokusacu da checkiram scan at atartup, pa da se resetujem i da odaberem safe mode (ako ga nadjem).
[ wedding @ 22.12.2009. 18:39 ] @
kako se bese ulazi u safe mode u win xp pro?

nisam nista video prilikom starta sistema.
[ wedding @ 22.12.2009. 18:47 ] @
novi log (bez safe mode scan)

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 12:48:10 PM, on 12/22/2009
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\system32\bgsvcgen.exe
C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe
C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcIp.exe
C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcAppFlt.exe
C:\Program Files\Canon\CAL\CALMAIN.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\System32\DeltaIITray.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM.EXE
C:\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat\Acrotray.exe
C:\Program Files\Matrox Mx.tools\WYSIWYG Plug-ins\mveServerTrayApp.exe
C:\Program Files\Matrox Mx.tools\system\MveXinfo.exe
C:\WINDOWS\system32\nvraidservice.exe
C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe
C:\Documents and Settings\mmm\Desktop\HijackThis.exe
C:\Program Files\Logitech\MouseWare\system\em_exec.exe
C:\Program Files\Logitech\SetPoint\SetPoint.exe
C:\Program Files\Common Files\Logitech\KHAL\KHALMNPR.EXE
C:\Program Files\JSM Settings\jsm.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\ccc.exe
C:\WINDOWS\system32\wbem\unsecapp.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll
O3 - Toolbar: Adobe PDF - {47833539-D0C5-4125-9FA8-0819E2EAAC93} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [M-Audio Taskbar Icon] C:\WINDOWS\System32\DeltaIITray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Acrobat Assistant 8.0] "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat\Acrotray.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [ServerTrayApp] "C:\Program Files\Matrox Mx.tools\WYSIWYG Plug-ins\mveServerTrayApp.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [MveXinfo] "C:\Program Files\Matrox Mx.tools\system\MveXinfo.exe" /tray
O4 - HKLM\..\Run: [NVRaidService] C:\WINDOWS\system32\nvraidservice.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Logitech Utility] Logi_MwX.Exe
O4 - HKLM\..\Run: [Logitech Hardware Abstraction Layer] KHALMNPR.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [HijackThis startup scan] C:\Documents and Settings\mmm\Desktop\HijackThis.exe /startupscan
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [EPSON Stylus Photo R380 Series] C:\WINDOWS\System32\spool\DRIVERS\W32X86\3\E_FATIBOA.EXE /FU "C:\WINDOWS\TEMP\E_SD9.tmp" /EF "HKCU" (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [RunNarrator] Narrator.exe (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [EPSON Stylus Photo R380 Series] C:\WINDOWS\System32\spool\DRIVERS\W32X86\3\E_FATIBOA.EXE /FU "C:\WINDOWS\TEMP\E_SD9.tmp" /EF "HKCU" (User 'Default user')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [RunNarrator] Narrator.exe (User 'Default user')
O4 - Startup: Adobe Gamma.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O4 - Startup: JSM.lnk = C:\Program Files\JSM Settings\jsm.exe
O4 - Global Startup: Logitech SetPoint.lnk = C:\Program Files\Logitech\SetPoint\SetPoint.exe
O8 - Extra context menu item: Append Link Target to Existing PDF - res://C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppendSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Append to Existing PDF - res://C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: Convert Link Target to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll/AcroIECaptureSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Convert to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.exe
O23 - Service: Avira AntiVir Scheduler (AntiVirSchedulerService) - Avira GmbH - C:\Program Files\avira\Avira\AntiVir Desktop\sched.exe
O23 - Service: Avira AntiVir Guard (AntiVirService) - Avira GmbH - C:\Program Files\avira\Avira\AntiVir Desktop\avguard.exe
O23 - Service: app_filter - Unknown owner - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcAppFlt.exe
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: B's Recorder GOLD Library General Service (bgsvcgen) - B.H.A Corporation - C:\WINDOWS\system32\bgsvcgen.exe
O23 - Service: ##Id_String1.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762## (Bonjour Service) - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe
O23 - Service: Canon Camera Access Library 8 (CCALib8) - Canon Inc. - C:\Program Files\Canon\CAL\CALMAIN.exe
O23 - Service: FLEXnet Licensing Service - Acresso Software Inc. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe
O23 - Service: Forceware Web Interface (ForcewareWebInterface) - Apache Software Foundation - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\Apache Group\Apache2\bin\apache.exe
O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Sun Microsystems, Inc. - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
O23 - Service: mvOptimizerService - Matrox Electronic Systems - c:\program files\matrox mx.tools\system\mvOptimizerService.exe
O23 - Service: ForceWare IP service (nSvcIp) - Unknown owner - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcIp.exe
O23 - Service: ForceWare user log service (nSvcLog) - Unknown owner - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcLog.exe
O23 - Service: O&O Defrag - O&O Software GmbH - C:\WINDOWS\system32\oodag.exe
O23 - Service: Window Washer Engine (wwEngineSvc) - Webroot Software, Inc. - C:\Program Files\Webroot\Washer\WasherSvc.exe

--
End of file - 6529 bytes
[ Sc0rp10 @ 22.12.2009. 18:52 ] @
Nemoj pisati vise uzastopnih poruka, koristi edit dugme. ;)

Inace u safe mode ulazis sa F8 "dugmetom" na tastaturi nakon sto restartujes racunar.I ne treba da pokreces hjt u safe modu nego malwarebytes.Takodje probaj da uninstaliras ono sto si rekao da je za podesavanje tastature.Nisam stigao da vidim, a sad i nemam vremena, jel si probao ti drugi mis i tastaturu na tvom kompu i tu tastaturu i mis na drugom kompu?
[ Catch 22 @ 22.12.2009. 19:57 ] @
Imam utisak da je glavni uzročnik problema baš taj utility čiji si portret u koloru okačio par poruka iznad(?)
[ wedding @ 22.12.2009. 20:09 ] @
pa normalno svima je prvo palo na pamer da je greska do tastature.

ali izgleda d anije, prvo sam je isprobao na drugom racunaru i gresku tad nisam uspeo da ponovim - tastatura je radila normalno.
na ovom racunaru nisam mogao da isprobam neku drugu tastaturu.
[ mr. ako @ 22.12.2009. 20:20 ] @
Po meni je kljucno to sto na tom drugom racunaru, na kom si probao tastaturu, nema instaliranog software-a koji spominjes... (a koji postoji na tvom kompu)
My two cents. :P
[ Sc0rp10 @ 22.12.2009. 20:26 ] @
Pretece me mr.ako... :)

Jesi li istalirao onaj software i na tom drugom racunaru na kom si probao tastaturu.Takodje ovo sto kazes da nisi mogao da isprobas drugu tastaturu, jel to znaci da je nemas ili je nesto drugo u pitanju?
[ wedding @ 22.12.2009. 22:23 ] @
ne mogu jednostavno da prikljucim drugu tastaturu na ovaj racunar. zato sto nemam drugu raspolozivu da je usb. imam samo one ps2 nekoliko komada, ali da dodjem do prikljucka ps2 na ovom racunaru vrlo je tesko i zahteva velike napore.

pa cu da reinstaliram ovaj jsm program za tastaturu. vidim i da nude jos neki dodatak za koji sigurno znam da ga nisam nikad ni imao (ali je tastatura normalno radila).
[ Nothingman @ 22.12.2009. 22:32 ] @
Izvinjavam se unapred weddingu sto uskachem u njegovu temu, ali da ne otvaram drugu posto imam slican problem. Naime, prinudjen sam bio da koristim kevin rachunar par dana i primetio sam da prilikom rada povremeno mish krene sam da se pomera, otvori start meni i krene ili na turn off, ili pokrene neki random program iz start menija. Avira ne nalazi nikakav virus, a od firewalla je ukljucen zone alarm. Takodje, kada je ukljucen msn, cesto u toku chatovanja fokus sa chat prozora sam od sebe pomeri na na glavni meni i program se diskonektuje/rekonektuje.
Posto antivirus nije nasao nista, poceo sam povremeno da koristim netstat u command promptu, da vidim da li ima sumnjivih konekcija. I povremeno sam uspevao da ih nadjem. IP adrese sa provajdera na kom se trenutno nalazim (teol.net) su se povremeno konektovale na random veliki port (25 000+) i pri tome koriste proces msnmsgr.exe.
Mogu da garantujem da niko u mojoj msn kontakt listi nije na istom ovom provajderu na kojem se trenutno nalazim (a ni sam msn mi ne bi pokazao nechiji IP dok ne krenem da mu saljem neki fajl, phone call ili slicno). Ostavio sam namerno da vidim koliko dugo ce biti nakachen, i veza je bila established nekih 20-ak minuta a onda sam ga diskonektovao.
Prilicno sam ubedjen da mi se neki virus kachi na msn proces, i da funkcionishe kao backdoor.
Ima li neko iskustva sa slicnim stvarima? Kako je najelegantnije da resim ovaj problem bez reinstalacije celog sistema? :)

p.s. moguce je da samostalno kretanje misha i problem sa msn-om i nisu direktno povezani, jer ko zna sta je keva sve nakupila na kompu :)
[ wedding @ 22.12.2009. 22:44 ] @
nema potrebe da se izvinjavas, samo pisi sta te muci. ja mislim da je msn sam po sebi problematican i da ostavlja puno mogucnosti da ti dusmani rade bas to. samo ne vidim razlog. firewall treba da znas da pod a sto se virusa tice, pa ovaj ceo windows je jedan dzinovski virus.
esis, to je cela jedna nauka.

za pomeranje misa je nekad davno bilo karatketristicno nekakav comet, to su ljudi pokupili na istoimenom sajtu. koliko se secam neka skripta je aktivirala taj comet.

taman sam pomislio da tastatura normalno radi nakon sto sam instalirao nov jse i jos neki dodatak. nov dizajn programa, a problem ostaje kako je i bio, sto se vidi u gornjem redu kad mi je prebacio tekst u sledeci red.

target remains. repeat: target remains.
[ ksrele @ 22.12.2009. 23:09 ] @
@Nothingman
Jedan koristan savet, mozda to nije problem kod tebe, ali mozda moze nekom da pomogne.
Znaci ako neko ima ovakav problem sa misem, da se sam setka i klikce proverite da li vam je mobilni telefon u blizini misa. Zvuci glupo ali probajte namerno da izazovete ovo. Postavite mobilni telefon blizu misa i nazovite sebe sa fixnog. Pointer ima da skace na sve strane i da klikce. Mozda isto smeta i tastaturi, to nisam proveravao ali eto mozda. A sad ce neko reci "Pa mozda mi i jeste telefon relativno blizu ali niti je zvonio niti sam dobio SMS kada mi se to desilo" a ja na to kazem da nije ni potrebno da zvoni jer na svakih 5-10 min mobilni se "javlja" mrezi da mreza zna da je ukljucen i slicno. Na nekim mrezama ovo "javljanje" ide i cesce. Najlakse je ovo proveriti ako mobilni postavite u blizini zvucnika. Zacucete ono poznato "pucketanje" ali kada pomislite da ce da zazvoni, to pucketanje prestane i vi se ispalite... :)
[ Djetvan @ 23.12.2009. 06:25 ] @
@vedding

Kao što reče @Catch 22 najpre bih posumnjao u onaj lepi program za tastaturu i obrisao ga.

Jesi li se razveo od njega ili ste još zajedno ?

@ksrele

Proverio sam kombinaciju miš - mobilni - tastatura ( usb ) i ništa slično se ne dešava.
Ni jedan od tih fenomena što si ti nabrojao nije se pojavio.

[ Sc0rp10 @ 23.12.2009. 09:24 ] @
I ja proverio to sa mobilnim i misem i nista se ne desava.

@wedding

Kakve to velike napore, pa nije valjda kuciste u celicnom oklopu? Ne da instaliras nov jse, nego da ga izbrises u potpunosti.Ali za brisanje koristi revouninstaller, nemoj onaj msov add or remove programs.I ne odgovori mi, jesi li instalirao taj jse i na drugom racunaru gde je tastatura radila normalno?

@nothingman

Skini hjt, smesti ga negde u program files (nemoj ovo da zaboravis da uradis), pokreni i klikni na "Do a system scan and save a logfile", kad zavrsi skeniranje izbacice log u notepadu, taj log kopiraj ovde.
[ wedding @ 23.12.2009. 16:40 ] @
pokusacu sto kazes da instaliram jsm na drugi racunar i da prikljucim tastaturu.
mislimd a mi ne bi tastatura vrsila posao bez ovog jsm, jer ima neke posebne tastere koje obicne tastature nemaju, to je ovaj joger / shuttle. ako to nemam, onda mogu da koristim obicnu tastaturu od $1/kom.

ja cu da pogledam da zamenim ovu tastaturu istom ovakvom, da tako 100% eliminisem mogucnost da je do hardvera. ali to cu moci tek za nekoliko nedelja.

veruj da se vrlo tesko prilazi racunaru. nije bas u celicnom kucistu kao sto mislis, ali je u reku, a rek u zvucnom izolacionom kucistu. zbog velike buke koju ovaj racunar stvara. pa da buka ne bi smetala... kuciste ima izduv direktno vezan na ventilaciju u zidu, jer u kucistu ima 4kw napajanja na posebnim naponskim linijama bez suma iz mreze.... to sve bas nije predvidjeno da se lako pomera i menja. racunar je za rek zakacen po sinama koje se izvlace, kao fioka, izlaze napolje, ali duzina kablova ovde igra presudnu ulogu. tako da zbog duzine jednog jedinog kabla izvlacenje racunara nije ni malo lako - dzaba rails (fioka) kad je jedan kabl previse kratak. nije mi se isplatilo da produzujem taj kabl, bilo bi previse skupo.

evo slike uostalom, pa vidi sam.

[ boxxter @ 23.12.2009. 16:49 ] @
Pa gde tu da udje virus...vidi kako je blindiran :)
[ Nothingman @ 24.12.2009. 22:21 ] @
Citat:
Sc0rp10:

@nothingman

Skini hjt, smesti ga negde u program files (nemoj ovo da zaboravis da uradis), pokreni i klikni na "Do a system scan and save a logfile", kad zavrsi skeniranje izbacice log u notepadu, taj log kopiraj ovde.

Uradicu to kad budem opet kod keve za dve nedelje, pa cu da okachim log.
[ HIP @ 01.02.2010. 14:47 ] @
Imao sam slicne probleme sa tastaturom. Preskakala je slova, kasnila i reci su bile naopake.
Ispostavilo se da nije do tastature nego je bio virus, trojan ili worm. Nod 32 ga je nasao
ali nije mogao da ga ocisti. Onda sam instalirao Ad Aware i resio problem. Ad Aware preporucujem
svima.