[ tomabgd @ 21.12.2009. 13:06 ] @
| Pozdrav,
da li neko zna kako da mogu da sacuvam vrednost iz text polja u tabelu, pri dobijanju fokusa ili nekog drugog dogadjaja.
Naime, imam polje
vrednost posla - u koje unosim vrednost,
a polja PDV i ukupna vrednost se racunaju automatski, ali ova vrednost se ne cuva u bazi, a ja hocu i to da uradim.
Ako imate neko drugo resenje za racunanje pdv-a i cuvanje u tabele, slusam
Hvala |
[ mita.j @ 21.12.2009. 21:25 ] @
Ono što ti je potrebno je forma koja za recorde source ima tu tabelu u koju želiš da zapamtiš podatak PDV.Sve što je potrebno je da za text polje u kome izračunavaš PDV staviš Control source PDV iz tabele,a da na recimo on gotFocus staviš sledeći kod:
Private Sub PDVText_GotFocus()
Me.PDVText = Me.VrednostPosla * 1.18
End Sub.
Naravno ,podrazumeva se da tabela sadrži polje PDV,i da umesto 1.18 možeš da kombinuješ text polje u koje kucaš vednost PDV-a,pa će gornji kod izgledati ovako:
Private Sub PDVText_GotFocus()
Me.PDVText = Me.VrednostPosla * Me.VrednostPDV
End Sub
[ maliradoznalac @ 21.12.2009. 23:04 ] @
Obicno se ne cuvaju rezultati racunanja. Manje se optereti baza/aplikacija kad ponovo preracunava neke podatke nego kad bazu napunis podacima pa mora da pregleda tri ili pet puta vise podataka.
Koja je svrha upisivanja dodatnih podataka?
[ mita.j @ 22.12.2009. 16:27 ] @
Naravno da se slažem sa tobom maliradoznalac,ali čovek je lepo naveo:
Citat:
polja PDV i ukupna vrednost se racunaju automatski, ali ova vrednost se ne cuva u bazi, a ja hocu i to da uradim.
,pa je zato i dobio odgovor.Ko zna,možda će mu nekada zatrebati
[ Catch 22 @ 22.12.2009. 21:24 ] @
Cela ideja je prilično loša, a u predloženom rešenju je loše odabran događaj kada je polje u fokusu.
Zar ne bi bilo logičnije da se koristi "After Update" ili "On Change"?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.