[ p0peye @ 22.12.2009. 09:33 ] @
Zdravo svima,

kratko pitanje - u uputstvu mi piše da kamkorder može da snima video na karticu max kapaciteta 4GB, a fotografije na 16GB.

Meni je to u najmanju ruku sumnjivo - pa zar ne bi bilo logičnije obrnuto?!

Inače, nisam uspeo da nađem ni jedan jedini sajt na netu koji potvrđuje što piše u uputstvu (dobijenom uz kameru) - svi pominju vreme video zapisa na karticu od 16GB.

Da li je moguće uraditi neki Firmware upgrade u slučaju da ipak moja kamera ne može snimati video na 16GB SDHC karticu?


Hvala unapred na odgovoru.

Pozz,
Nenad
[ joggurt @ 11.02.2010. 10:31 ] @
Trebalo bi da snima i video na 16GB karticu jer je to jedini medij na koji ova kamera snima. Mislim da firmware nije u pitanju.

Reci kakva su ti iskustva sa kamerom, znam da je vrlo mala i pogodna za nosenje,

kakav je kvalitet slike pre i posle DVD-a.

Savet: Nadji nekoga ko ima 16GB karticu pa probaj da snimas?

Pozz.
[ p0peye @ 20.02.2010. 00:36 ] @
Ubacio karticu od 8GB i snima i video na svih 8 gb. staje oko 2 sata u naj kvalitetnijem formatu.

Nisam siguran na šta si mislio rekavši "kakav je kvalitet slike pre i posle DVD-a."

Ovo mi je prva kamera - nisam koristio DVD kamkorder (mada sumnjam da si na to mislio) - pretpostavljam da si mislio kada snimak prebacim na hard, i posle rezanja na "kompakt cd" tj DVD?

Nisam primetio neku razliku, a to mi je nekako i logično. pa kako da se vidi razlika na digitalnom snimku?

Inače, nimak je ok, u potpunosti zadovoljava moje amaterske potrebe... - Nemam nekog iskustva - kameru sam kupio da bih snimao klinca (napunio skoro 2 godine) - i šta da vam kažem - lepo se vidi na ekranu

Šalu na stranu, uglavnom snimam u zatvorenom prostoru, i slika je ok dok ima dnevnog svetla. kada je mrak, pod svetlom i dalje je ok slika, a kada je polumrak - dosta loša.
Doduše, ima neki night mod, i tada se lepše vidi, ali se slika razliva pri svakom pokretu koji nije jaaaako spor.

Kada gledam snimke sa MiniDV Cannon kamkordera i Sony HDD kamkordera (od ortaka/kuma) - moje neizvežbano oko ne primećuje neku razliku.

Sad - kada bi smo sva trojica u isto vreme nešto snimali i u isto vreme reprodukovali - upoređivali - možda bi se videla neka razlika...


Jedna stvar koja mi jaaaako smeta (kao i na foto aparatu koji takođe ponekad koristim za snimanje video zapisa) je... Hm - tek sada vidim da nije lako objasniti - barem meni koji ne znam stručni izraz:

pretpostavljam da je u pitanju fokus sočiva ili tako nešto:
Kada snimam klinca iz bliza, i kada gledam golim okom imam utisak da bi i te kako trebao da stane u kadar, ali na žalost moram da se dosta odaljim da bi mogao da ga "uhvatim" celog. A nije mi ogromno dete

Baterija traje srednje žalosno, nekih sat vremena. Kada čovek vidi koje su joj dimenzije (manja nego na većini mobilnih telefona) - sve mu bude jasno.
Kupio sam na eBay-u za smešne pare 5xbaterije + punjač (ma on je i bio glavni razlog, baterije mu više dođu kao poklon) i - koliko para toliko i muzike. Smešno i drže. Navodno im je veći kapacitet a jedva prebace pola sata kada su raspoložene...

Toliko.

Pozz,
N