Citat:
Dejan Carić: Ukoliko je
win forms aplikacija, da li bi ti odgovaralo da napraviš
preloading form?
Ne znam sta je preloading form (da budem iskren)?
Evo, da jos jednom pokusam da opisem sta bih ja to htio: ima jedna forma (u stvari nije forma, nego kontrola), koja je 'glavna', i na koju treba da se vratimo sa podforme, iz koje se poziva metod XYZ(). Na povratku iz tog metoda, pojavi se poruka (MessageBox) da je to i to uradjeno, pritisne se Enter, zatvara se podforma i vratimo se na glavnu kontrolu. Ova 'glavna' kontrola ima default button, pa ako smo vise puta pritisnuli Enter, iz te glavne kontrole ce se pozvati forma (koja je pridruzena default button-u). To moze, ali i ne mora, da bude forma koja nam treba za obavljanje tekuceg zadatka.
Uzmite u obzir da je taj korisnik informaticki nepismen, da je misa i tastaturu prvi put uzeo u ruku kad je poceo da koristi ovu aplikaciju. On ovakvu situaciju smatra 'bugom' i trazi da se ispravi. Jednostavno, ako je na jedoj formi, zbog uzastopnih pritisaka na taster Enter, pojavi mu se neka druga forma, pa mu je veliki 'napor' da se vrati na onu koja mu treba. A i ja bih htio da to rijesim i naucim kako se 'ignorise' tastatura, kao device, u c#-u.
Nadam se da sam bio jasan ...