[ nucleone @ 22.12.2009. 19:31 ] @
| Pozdrav..pojavljuje mi se ona cuvena greska "There's an IP address conflict with another system on your network".
Stvar je u tome sto svoj laptop koristim i na poslu (gdje imam jednu mrezu, sa posebnom ikonicom za konekciju) i kuci (gdje imam drugu mrezu, sa drugom ikonicom za konekciju). E, kad se kuci konektujem, izbacuje mi gorenavedenu gresku, plus prekida mi konekciju svakih 10-ak minuta..
Probao sam za mijenjanjem IP adrese, tj. postavljanjem staticke IP na konekciju za posao, ali opet mi resetuje kucnu varijantu..
Sta kazete, ima li pomoci?
Hvala unaprijed... |
[ easyyu @ 23.12.2009. 00:11 ] @
Koristis li bilo koju verziju inadyn-a negde?
Recimo imas li Dreambox na kojem imas aktivan inadyn?
Ako da..to je izvor problema!
[ nucleone @ 23.12.2009. 08:16 ] @
hmm..definitivno sam manje od tebe upoznat sa informatickim izrazima..:]
ok, juce su mi u stanu prikljucili broadband (768/192) gdje su naravno prikopcali neki Thompsonov uredjaj (vjerovatno slican tom Dreamboxu)..klasika, tri kabla, i svjetlosni pokazivac stanja internet konekcije (4 lampice)..
to je sve sto znam..doduse, posto su mi isti dan uveli i kablovsku, koristili su isti kabl i za internet prikljucak, tako sto su stavili neki spliter or something..
hvala unaprijed..
[ calexx @ 23.12.2009. 09:16 ] @
Možda bi za početak bilo dobro da napišeš koje i kakve tačno adrese postavljaš. Kakva Thompson klasika, jel u pitanju modem ili ruter, jesi li dobio neko uputstvo za povezivanje, jel još nešto povezuješ na taj kućni broadband?
[ nucleone @ 23.12.2009. 13:17 ] @
Postavljanje IP adresa je automatsko za obje konekcije (i onu poslovnu i ovu kucnu)..Thompson je modem, nisam dobio uputstvo za povezivanje, a nista drugo mi nije nakaceno na kucni broadband...
Ko ce ga znati sta mu je..znaci, ukratko, javlja mi taj konflikt IP adresa, i plus prekida konekciju svakih 10-ak minuta..ok, kliknem 'redial' i dodje konekcija, ali smeta brate..
p.s. evo trenutno koristim poslovnu konekciju (na poslu sam :), i nemam tih problema..znaci, izgleda da je problem samo u kucnoj varijanti..
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.