He he kolega pa ....
Jedno je sigurno, a to je, da nista od toga nisi naucio u skoli :)
Moje misljenje sto se tice Borlanda. Super, samo predji na Microsoft. Da, da
Visual C++. Jeste znam Microsoft je Microsoft. Ali su baje, imas najvise literature, najvise ga ljudi koristi, tako da kad upadnes u problem, lako skoknes do nekog foruma (ko je spominjao ES ? :) i pitas. Barem laske nego za Borland.
Sto se stipendije/posla tice. Tesko ! Pogotovo sa srednjom skolom. Predpostavljam da planiras da nastavis, cim trazis stipendiju, a to ces tek teze naci ovde.
A da radis i ides na Fax/Visu tj Visoku je dosta tesko. Da cak je tesko i na VETS-u na NRT-u, iako su nam predavanja sva poslepodne (uglavnom) a vezbe uvek mozes da iskombinujes.
Dakle jedina sansa neke firme poput Telekoma, PTT-a .... sve u svemu. Juri neku vezu.
E al imas jos jednu varijantu. Freelance.
www.rentacoder.com
www.scriptlance.com
Desilo mi se da mi naleti poslic od ~ 50 ak dolara. A da se uradi za jedno vece.
Par takvih mesecno i eto ga. Naravno kad jednom stupis u kontakt sa webmasterom (kupcem programa .... zavisi od samog posla) ako dobro odradis posao. Kad mu bude zatrebalo kasnije, ne morate vise preko sajta (koji uzima %) vec ti direktno plati recimo wiretransferom.
Jedan lik meni cak placa u napred, bez problema. Jednom posto je zakasnio, delom i mojim kasnim odgovorom, ali prvenstveno njegovom greskom da mi posalje 100 Eura. Dva, tri dana kasnije poslao mi je 125 Eura, cisto kao izvinjenje ... :)