[ sadly.stripy @ 24.12.2009. 22:23 ] @
Pozdrav svima, potrebna mi je vasa pomoc da bi odradio ono sto sam zamislio. Naime, radi se o aplikaciji koju bi trebao uraditi u Accessu ali mi ne polazi za rukom. Potrebno je da se za odredjene objekte (kuce, stanovi) vodi stanje o brolimia za struju, vodu, gas i slicno. Popisivanje tih brojila bi se radilo jednom mesecno a stanje o utrosenoj vrednosti bi se dibjalo poredjenjem brojila i odredjenom vremnskom periodu. Kako ovo napraviti da bude funkcionalno? Pokusao sam nekoliko puta ali mi uvek nesto nedostaje (ne znam sta). Tabele koje sam napravio su: Objekat (id, naziv objekta) Brojilo (id, id_tipBrojila, vrednost) tipBrojila (id, naziv) Popis (id, id_objekat, id_brojilo, vreme) Sta ovde nije u redu ili jos bolje pitanje je sta ovde nedostaje, da bih mogao napraviti formu u kojoj bi iz combobox-a izabrao jedan objekat a na osnovu cega bi u subformi dobio listu svih brojila za taj objekat i gde bi mogao uneti nova stanja brojila? Kada unesem ta nova stanja brojila kako da prikazem rezultat razlike izmedju tog stanja i predhodnog stanja brojila? Kako ovo uraditi? Hvala svima na savetima i pomoci. |