[ pgavrilo @ 26.12.2009. 17:50 ] @
Bilo je o ovom problemu već riječ na forumu, ali se ta tema uvukla u neke zadnje stranice. Kako bi išao kod koji bi automatski prebacio tastaturu na Serbian(Cyrilic). To mi treba samo za TextBox kontrole. Koliko se sjećam to je bila jedna linija koda
Zbogom!
Unapred Hvala!
[ marko_81 @ 27.12.2009. 01:00 ] @
Probaj ovo: http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en/csharpgeneral/thread/0e551a77-4251-475a-aec4-5ef576b4761a.
Btw, ovo je za C#. Pretpostavljam da je slicno i za VB. Nadam se da ce biti od koristi.
[ pgavrilo @ 27.12.2009. 11:11 ] @
Nešto nefunkcioniše. Za objekat InputLanguage kaže da nije deklarisan. Ako ima neko kod u VB može da mi da ili drugi primer u C# ili pak da kaže rešenje ovog problema.
[ Shadowed @ 27.12.2009. 11:24 ] @
Jesi li ispravno napisao ime za srpski layout?
[ night-shift @ 27.12.2009. 12:03 ] @
Dva navedena, koji pišu na msdn-u ne funkcionišu:

Code:
Culture name 'sr-sp-cyrl' is not supported.

Code:
Culture name 'sr-sp-latn' is not supported.

Ispravni layout-i su sr-Latn-CS i sr-Cyrl-CS, bar što se tiče Visual Studio-a 2008 i Windows-a 7.

Možda je tu greška?

Edit: Evo ovaj kod radi, ali sam otkrio da je za Keyboard layout potrebno namestiti sr-Cyrl-RS (ko nam kriv kad često menjamo države i oznake za istu :D):

Code:
foreach( InputLanguage input in InputLanguage.InstalledInputLanguages)
            {
                if (input.Culture.Name.StartsWith("sr-Cyrl") | input.Culture.Name.StartsWith("sr-sp-cyrl"))
                {
                    InputLanguage.CurrentInputLanguage = input;
                    break;
                }
            }

[Ovu poruku je menjao night-shift dana 27.12.2009. u 13:32 GMT+1]
[ pgavrilo @ 27.12.2009. 12:46 ] @
U ovom kodu:
Code:
foreach( InputLanguage input in InputLanguage.InstalledInputLanguages)
            {
                if (input.Culture.Name.StartsWith("sr-Cyrl") | input.Culture.Name.StartsWith("sr-sp-cyrl"))
                {
                    InputLanguage.CurrentInputLanguage = input;
                    break;
                }
            }

Bilo gdje piše InputLanguage pocrveni i kaže da nepostoji takva deklaracija o tome sam pričo u prethodnom postu.
POZDRAV!
[ marko_81 @ 27.12.2009. 15:09 ] @
Jesi ukljucio referncu za tu klasu (System.Windows.Forms) ?
Pogledaj ovde za detalje: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.inputlanguage.aspx.
[ pgavrilo @ 27.12.2009. 15:12 ] @
Hvala što si mi rekao. Ja sam pravio app Console pa se tu ne uključi ta referenca ;D! Hvala svima na pomoći!