[ miko.s @ 27.12.2009. 22:36 ] @
trebam rođaku kupiti/preporučiti wan router koji može dizati PPTP konekciju. rođak ima kabelski modem a provider koristi pptp autentifikaciju (umjesto pppoe), pa bi mi trebao neki jeftin router koji bi se mogao spojit. trenutno je 4 kompjutera u mreži preko switcha, i svaki ide na internet tako da digne dialup konekciju, ali tada samo taj kompjuter može na internet.
može sa i bez wirelessa, ali da je šta jeftinije.
hvala
[ bachi @ 28.12.2009. 08:53 ] @
Koristim Asus RX3041 i on ima ppoe, pptp i l2tp klijente u sebi. Više o njemu možeš pročitati ovde http://www.elitesecurity.org/t280756-0

Ne znam da li tp-linkovi ruteri imaju pptp, zovi netiks, pa pitaj, oni su generalni zastupnici, ali nisu najeftiniji (iako su generalni zastupnici, što meni ne ide u glavu, ali to sam samo ja).
[ calexx @ 28.12.2009. 09:31 ] @
Koliko vidim, TL-R402M nema a ne znam kako je sa skupljim modelima. Ovaj moj jeftini Ovislink takođe ima i pptp što znači da neće da bude teško da se nađe. Najbolje je da se raspitaš šta u radnjama u tvojoj okolini ima u ponudi pa da proveriš ili pitaš ovde, neće da bude problem da se nađe info o tome.
[ bachi @ 28.12.2009. 09:48 ] @
Uh, sorry, tek sam sad izvalio da si iz Hrvatske. No dobro, bar znaš koju marku i model da tražiš. Asus ili taj ovislink.
[ miko.s @ 28.12.2009. 22:13 ] @
hvala, našao sam asusa kojeg ste mi preporučili u lokalnom dućanu, a i cijena je OK.