[ it.freak @ 28.12.2009. 16:33 ] @
Imam wireless mrezu od 8 korisnika koi su zakaceni na ruter Linksys WRT54GL so Tomato firmware. Do sada sve odlicno radi. Zelim u mrezu podici neki server/ruter kako bi mi omogucio deljenju interneta i kontroli protoka korisnicima. Kompjuter je sa 933MHz CPU i 256Mb RAM. Dali da to bude Radius/linux; Mikrotik ili mozda neko dr resenje?? Hvalaa
[ zoom-bn @ 28.12.2009. 19:54 ] @
Mikrotik je sasvim dovoljan.

Pozdrav.
[ nkrgovic @ 28.12.2009. 21:03 ] @
Radi bilo sta od toga, zavisi sta je tebi lakse. Za linux ces, verovatno, imati vise da ucis, ali, sa druge strane, i vise mogucnosti/fleksibilnosti.
[ it.freak @ 29.12.2009. 15:07 ] @

Kako da setujem Lan interface-a na mikrotika?
Kako da setujem Linksys WRT54GL?
[ it.freak @ 31.12.2009. 01:27 ] @
Jel niko nema pojma kako bi moglo da se ovo izvede??
[ zoom-bn @ 31.12.2009. 03:45 ] @
Vecina nas zna kako bi to moglo da se izvede.

Ja bih koristio mikrotik jer mi se najbolje pokazao. (nije besplatan licenca se placa)

Namestim mrezu i odredim protoke klijentima ili odredjenim klijentima dozvolim samo lokalnu mrezu bez interneta.

Druga varijanta je linux.

i treca podignes radius manager.

Citat:
Kompjuter je sa 933MHz CPU i 256Mb RAM.

S obzirom na konfiguraciju savetujem ti mikrotik OS
Vec sam ti dao link sa uputstvom kojim i totalni pocetnik moze da podesi mrezu.

Pozdrav

[ it.freak @ 05.01.2010. 18:36 ] @
Instalirao sam Mikrotik 2.9.27. Napravio sam Wan interfejs da bude PPPoE client. Podigao DHCP server na Mikrotik. Sredio NAT.
Sada da spoim Lan od Mikrotika sa Wan od Linksys AP i da setujem DHCP ili Static(linksys wrt54gl tomato firmware)? Da stavim WPA2 enkripciju.
Dal bi to bilo to u globali??? Falaa

[ zoom-bn @ 05.01.2010. 18:53 ] @
ne treba ti DHCP na Linksys, iskljuci ga, mikrotik je zaduzen za IP adrese, mozes samo ukljuciti enkripciju.

Pozdrav.
[ it.freak @ 14.02.2010. 17:38 ] @
Jel moze Linksys wrt54gl da upotrebim kao AP u ovom slucaju. Instalirao sam MikroTik sa hotspot i usermanager. Preko svica lepo radi ali sada problem je kada wrt54gl zakacim na lan(tika). Jel postoi neki nacin to izvesti.

sreo sam nesto ovako al nisam siguran da se moze primeniti i na linksys wrt54gl
(Moguce je. Iskljuchiti DHCP server na ruteru, a kabal iz Mikrotika ukljuchiti u LAN umesto u WAN. Mikrotik u tom sluchaju dodeljuje IP adrese dalje klijentima u na LAN i wireless portovima.)
Hvala