[ nikola_pj @ 28.12.2009. 22:58 ] @
imam acer laptop i desktop racunar povezane u mrezu preko wirelessa. i pazite sta se desava: stavim laptop pored desktop racunara i sve radi ok. a onda, prebacim laptop u drugu sobu, racunari se povezu ali mreza ne funkcionise. wtf?! crna magija?!

[Ovu poruku je menjao tox master dana 29.12.2009. u 01:37 GMT+1]
[ tox master @ 29.12.2009. 00:40 ] @
Verovatno ti je problem do jacine signala a posebno ako imas smetnji u okolini od drugih wlan rutera ili slicno.
Kakva ti je jacina signala kad si pored racunara a kakav je u drugoj sobi?

Ps:Naslov teme promenjen u malo smisleniji pojam.
[ nikola_pj @ 29.12.2009. 01:22 ] @
pa signal je pun. fazon je u tome sto je to pre par meseci sve sasvim normalno radilo. sad, sto je najsmesnije, donesem laptop pored desktopa, uhvatim mrezu i onda ponesem laptop u drugu sobu i sve radi normalno. inace, ima gomila nekih mreza u okolini...
[ tox master @ 29.12.2009. 16:11 ] @
Na kom ti kanalu radi laptop?
Skeniraj,pogledaj te ostale mreze na kojim kanalima rade pa pokusaj naci kanal na kojem nema nijedne mreze ili gde ih ima najmanje i tu podesi da ti radi konekcija.
[ nikola_pj @ 30.12.2009. 13:39 ] @
da, vidis, kako mi nije palo na pamet da menjam kanal... sad sam stavio na 10 i zasad radi lepo... btw, moze li neko da mi kaze sta je WEP? ili barem da me uputi na neku temu vezanu za to?
[ zoom-bn @ 30.12.2009. 16:43 ] @
Citat:
nikola_pj: moze li neko da mi kaze sta je WEP? ili barem da me uputi na neku temu vezanu za to?

To je mrezna enkripcija, upises neki broj i na taj ruter pristupaju samo klijenti koji imaju isti.
[ tox master @ 30.12.2009. 18:35 ] @
Kao sto rece @zoom-bn to ti je enkripcija ili narodski receno da bi neko pristupio tvom ruteru treba da upise sifru koju ti podesis u podesavanjima rutera.
Ako vec budes hteo da zastitis mrezu onda koristi wpa umesto wep posto je prilicno sigurnija i teza za probiti.
Uz to ako bi ukljucio i mac filtering bio bi prilicno siguran od nezeljenih surfera.