[ shadow88 @ 01.01.2010. 16:04 ] @
pozz svima...

zanima me zna li neko kako bih mogao da napravim neko kolo koje ce imati mogucnost da se na njega snimi kratak zvuk, ili da se prebaci u nekom formatu sa racunara pa da se kasnije sa njega reprodukuje ka dobije odredjen uslov to kolo, nesto kao sto ima ugradjeno u kineskim igrackama sa zvucnim efektima, ali ne mislim na sirene i melodije, vec na glasove i reprodukciju izgovorenih reci, npr one lutke sa konopcem sto se povuce pa kad se pusti onda dodje do reprodukcije necega....

dakle postoji li gotovo IC kolo predvidjeno za to, ili neka jednostavnija shema, i na koji nacin se "integrise zvuk " u takav sklop ?

unapred hvala na odgovorima, nadam se da sam bio dovoljno jasan i precizan u objasnjenju..

(cisto da napomenem, ovo mi treba za nadogradnju na postojeci sigurnosni sistem u kucji, moje izrade, pa zelim da kad odredjena osoba otkljuca na primer kapiju, a alarm prepozna ciji je kljuc, onda da izgovori npr dobro dosli kucji pa ime i prezime vlasnika kljuca... ili npr ako ukljucim status alarma "ne uznemiravaj" , onda da izgovori na kapiji kad neko zvoni recenicu "vlasnici domacinstva nisu kod kucje, posle zvucnog signala ostavite poruku" i jos xxx kombinacija, to cu vec smisliti, samo da prvo napravim nesto slicno..)

ovo je cisto edukativnog karaktera, volim da se igram ovakvim stvarima, a i jako cool bi mi izgledalo i zvucalo da to nabudzim :)
[ peca26000 @ 01.01.2010. 19:11 ] @
Vidi ovo resenje ako ti je dovoljno 120 sekundi . Ima da se nadje chip i kod nas mislim da je 20e .
Pozdrav
[ shadow88 @ 02.01.2010. 08:06 ] @
hvala puno na odgovoru,zanimljivo kolo, zaista, bilo bi lepo da ima isto to samo za snimanje kreceg vremenskog perioda , pa da stavim vise komada , na svaki po snimak, da mogu proizvoljno da ih pustam tj sistem da ih pusta po potrebi, jer ovako ne znam kako bih mogao da snimim vise poruka uzastopce i da posle pustam bas onu koja mi treba, zvuci mi komplikovano ...

nadam se da kolo moze da se nabavi jeftinije jer je cena ravna nekom Mp3 plejeru u koji stane mnogo vise, a ima i vece mogucnosti....
[ rsinisa @ 02.01.2010. 08:38 ] @
Ako pogledaš tehničke podatke (PDF) za to kolo videćeš da može da uradi to što tebi treba. Ako potražiš po netu videćeš da kolo istog proizvodjača, druge serije, oznake ISD1760, isto 120 s audia, može da se kupi kod nas za ispod 700 din.

Pozdrav.
Sinisha
[ shadow88 @ 03.01.2010. 00:20 ] @
hvala puno na odgovorima, a nasao sam uz pomoc PDF-a i druge modele koji su predvidjeni za krace snimanje , od 6 do 20 sekundi, u zavisnosti od sempling rate-a , sto meni sasvim odgovara ...

pokusacu da dodjem do kola cim se malo slegne prasina od novogodisnje proslave i da pocnu prodavnice komponenti da rade redovno :)

hvala jos jednom... pozz svima.