[ IvanBeograd @ 01.01.2010. 22:03 ] @
Pozdrav
Imam problem sto se tice datuma u wordpressu,na ovaj nacin sam pokusao da pravilno ispisem datum,ali mi se ne pojavljuju kvacice na slovima č,ć,š,đ,ž nego znakovi umesto tih slova.

Ovaj code koristim za prikazivanje nasis slova :

Code:

setlocale(LC_ALL, 'sr_RS.UTF-8@latin', 'sr_RS.UTF-8@Latn', 'sr_CS.UTF-8@Latn');
     echo strftime("%A,%B %d %Y");

Sama tema je lokalizovana uz pomoc .po fajllova,Wordpress Dashboard je na engleskom i to se ne bih smelo menjati.
Baza je utf-8 general.

Imam ideju da napisem f-ju koja ce koristiti html kodove ž,... za nasa slova,i verovatno bih tako resio problem.
Ali interesuje me da li ima neko lakse resenje?

[ Nikola Poša @ 02.01.2010. 11:12 ] @
Probaj čisto testiranja radi da taj deo koda napišeš ovako:
Code:

if (setlocale(LC_ALL, 'sr_RS.UTF-8@latin', 'sr_RS.UTF-8@Latn', 'sr_CS.UTF-8@Latn')) {
    echo strftime("%A,%B %d %Y");
}

... pa vidi da li će onda da ti uopšte ispiše taj datum, pošto će setlocale() da vrati false ako ta mogućnost za lokalizovanje nije podržana u tvom sistemu, ili u slučaju da si poslao neko nepostojeće podešavanje u tim ostalim parametrima.
[ kazil @ 02.01.2010. 11:31 ] @
Ermmm... ISO639 (http://www.w3.org/WAI/ER/IG/ert/iso639.htm) kaze da bi trebalo sr_SR za Srbiju. CS je za Cesku.

[ IvanBeograd @ 02.01.2010. 14:13 ] @
Radi,radi kod,ispise subota,nedelja,ponedeljak,ali kad dodje do četvrtka,na č fali kvacica,tacnije bude znak pitanja umesto č

Posto ne shvatam zasto mi nije radilo,napisao sam dodatnu funkciju.Umesto 'sr_RS.UTF-8@latin', 'sr_RS.UTF-8@Latn', 'sr_CS.UTF-8@Latn' stavljao sam i ISO-8859-2,i utf-8,ali nije htelo opet.
Ovaj kod mi je odradio posao :
Code:

function NapisiDatumPravilno($charSet)
{
      setlocale(LC_ALL, $charSet); 
      $dan = strftime("%d"); 
      $dan_str="";
      $dan_u_nedelji = strftime("%w");
      $dan_u_nedelji_str= strftime("%A");
      $godina = strftime("%Y");
      $mesec = strftime("%B");
      $mesec = ucwords($mesec);

if($dan < 10) {
         $dan_str = $dan[1];
         }

if($dan_u_nedelji == 4) {
          $dan_u_nedelji_str = "&#268;etvrtak";
         }
      else {
          $dan_u_nedelji_str = ucwords($dan_u_nedelji_str);
         }
      echo $dan_u_nedelji_str.','.$mesec.' '.$dan_str.'. '.$godina;
}

Ovo sa cs,sam nasao na forumu pa prekopirao ceo kod da probam i tako,...

Pozdrav,hvala svejedno.
[ Nikola Poša @ 02.01.2010. 15:20 ] @
Citat:
IvanBeograd: tacnije bude znak pitanja umesto č

E pa to je već drugi problem, proveri da li u head sekciji imaš onaj dobro poznati meta tag, a vidi i da li je encode-ing tog tvog skripta koji ispisuje datum podešen na UTF8 without BOM.
[ IvanBeograd @ 03.01.2010. 09:03 ] @
Izvinjavam se sto malo kasnim sa odgovorom,Nikola nije UTF-8 without BOM.
Pokusao sam stavljati i <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> ali opet nista.
Sto posto je nesto sa tagom,samo da skontam sta :))
Hvala Nikola na odgovoru.
[ kazil @ 03.01.2010. 09:13 ] @
Skriptove trebas snimati kao UTF-8 without BOM i charset meta tag postaviti na UTF-8. I koristiti sr_SR a ne sr_RS za lokal.
[ IvanBeograd @ 03.01.2010. 09:47 ] @
Skriptove trebas snimati kao UTF-8 without BOM i charset meta tag postaviti na UTF-8. I koristiti sr_SR a ne sr_RS za lokal.[/quote][quote]kazil
Skriptove snimam uz pomoc notepada++,i postavio sam charset tag na UTF-8 i promenuo u sr_SR,i opet nesto zeza.
Nista,cackacu jos,guglati,bitno da sam na pravom putu,hvala svima.
[ IvanBeograd @ 05.01.2010. 20:09 ] @
Problem je bio taj sto setlocale ne radi na svim serverima i sistemima.a problem sa resio localizacijom celog wp,a posle sam samo uz pomoc plugina vratio dashboard na eng,sad sve lepo sljaka,eto ako nekome zatreba.Pozdrav