[ rankez @ 05.01.2010. 09:09 ] @
Reinstalirao sam operativni sistem (Win XP; SP2) na laptopu Asus A6U, posetio njihov oficijalni sajt... http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=lt-sr-sp (Proizvod:Notebook -> Serija:A6000 -> Model:A6U) ...instalirao sam sve drajvere sa sajta i u device manager-u mi je sledeće stanje: 1) Network controlers - žuti znak pitanja 2) Network adapters - sve je OK Ne pomaže reinstaliranje mrežnih drajvera. Skinuo sam manual i u njemu naiđem da se instalira i drajver za čipset kojih uopšte nema na oficijalnom Asus support sajtu (ni global ni srpska verzija)!!?? Nisam uspeo da pronađem drajvere za čipset ni googlanjem ni pregledom preporučenih sajtova sa arhivama drajvera na ovom forumu (ne znam ni da li postoje). Nemam mogućnost konektovanja laptopa na internet (zbog LAN-a) kako bi automatizovani drajver programi mogli da prepoznaju nedostajući drajver. Pozvao sam Asusov korisnički servis, detaljno obrazložio problem serviseru i na kraju od njega dobio odgovor da ne zna zašto nema čipset drajvera, ne zna da me uputi kako da dođem do njih i da proteram samo ove drajvere što su na sajtu (što sam ranije i uradio)!? Nameće se i varijanta da je hardverski neispravna mrežna karta ali ja odbacujem tu mogućnost jer je pre reinstalacije operativnog sistema savršeno radila. U BIOS-u nije ništa dirano, tjs. proverio sam, LAN je uključen. Osećam da je neka banalnost u pitanju, tapkam u mestu već 3 dana, svaki bi mi savet dobrodošao. Pozdrav svima i srećni praznici! |