[ liluslatka @ 05.01.2010. 11:53 ] @
Partners in Learning (Microsoft i Ministarstvo prosvete Srbije) imaju kurs Elektronsko ucenje. Tu sam preuzela Moodle(?), Virtual PC (koji nece da radi bez ucitavanja cd-a, a u netbuku nemam prostor za cd-e), i tu su me uputili da instaliram Virtual PC uz pomoc ISO fajla. Meni je neophodna pomoc.
[ Sc0rp10 @ 05.01.2010. 15:07 ] @
Evo vec treci put citam tvoj post i ne mogu da shvatim sta tebe ustvari muci?U kom to smislu nemas prostor za cd?Nemas dovoljno mesta na hard disku ili nemas uopste cd citac/rezac?Jel imas ti taj fajl na usbu ili tek treba da ga skines sa neta?
[ Take 5 @ 05.01.2010. 23:26 ] @
Mislim da je htela da kaže da njen netbook uopšte nema optički uređaj (čitač/pisač za CD/DVD).
(Nijedan netbook to nema)
...
To što su joj savetovali verovatno podrazumeva da instalira neki emulator kao npr. Daemon Tools i da u njega učita iso fajl (image) instalacionog diska, onda sve dalje operacije idu kao da na tom netbooku postoji fizički CD/DVD Drive u koji je stavila pomenuti disk.

[ Sc0rp10 @ 06.01.2010. 11:10 ] @
Yeah right, 'ladno sam drugacije procitao i skroz drugacije shvatio

Ovo drugo sam razumeo naravno, zato sam je i pitao jel ima .iso na usb ili tek treba da ga skine, posto koliko vidim sa ms sajta i brothersofta ide download .exe, a ne .iso fajla...
[ mikoni @ 08.01.2010. 18:12 ] @
Dobro su Te savetovali.
Postupak za rešenje problema je sledeći:
1. Instalirati Microsoft Virtual PC - skinuti sa www.softpedia.com ( program je besplatan )
2. Instalirati operativni sistem po želji ( ili mogućnosti )
3. Startovati MS Virtaul PC
4. Otvoriti CD i izabrati Capture .ISO Image
5. Učitati ISO file ( koji je preuzet sa site-a Minstarstva i nalazi se na disku ili nekom drugom mediju ) i odraditi sve što je preporučeno

Pozdrav, Mikoni
[ Catch 22 @ 08.01.2010. 18:21 ] @
Zvanična stranica za preuzimanje Microsoft Virtual PC 2007 (32-bit & 64-bit versions)