[ miroslavL @ 05.01.2010. 18:05 ] @
Kartica mi radi dobro na skoro svim playerima, i na tvtime, xawtv, itd. Imao sam problem sa zvukom jer nema nazad izlaz (zvuk ide preko PCI slota), i to sam rešio sa ovom komandom:
Code:
arecord -D hw:1,0 -r 32000 -c 2 -f S16_LE | aplay

i sad je problem što mi zvuk kasni jednu sekundu - nije neki problem i nije strašno ta jedna sekunda ali me nekad nervira.. jel moguće nekako namestiti da mi zvuk ide kad i slika?

Ovo mi je sad možda i važnije nego prvo pitanje - kako da već pomenutu komandu sam pokreće tj. da ne moram svaki put da otvaram terminal i pokrećem kad hoću da čujem zvuk sa TV-a, jer kad probam u terminalu sa
Code:
xawtv | arecord -D hw:1,0 -r 32000 -c 2 -f S16_LE | aplay

on otvori i pokrene zvuk zajedno sa tv-om, ali neće kad probam da napravim prečicu na desktopu - jel ima neko rešenje (neka skripta ili u startup da ubacim)?

Imam još dva pitanja.. ali mi nisu toliko bitna kao i ova prva dva, jedno pitanje se tiče lirca a drugo mythtv-a - drugi put ću ih postaviti tj. kad budem znao tačno u čemu je problem.

Hvala unapred!
[ miroslavL @ 06.01.2010. 20:24 ] @
Jel može mala pomoć? Napatio sam se kao.. i došao sam do delimičnog rešenja.

Kucao sam
Code:
sudo gedit /etc/rc.local


i upisao sam onu već pomenutu komandu - evo screenshot:Sad mi ta skripta odma pušta zvuk kad pokrenem tv (više ne moram da je kucam u terminalu da bi imao zvuk na tv-u - samo pokrenem neki od tv playera i dobijem zvuk), ali je sad problem što mi zvuk ne radi od drugih playera.. - šta bi mogao tu ispraviti ili dopisati da bi imao zvuk i sa ostalih programa?

Spreman sam sve da probam