[ janosh78 @ 06.01.2010. 18:04 ] @
imam laptop Toshiba M30X star par godina, sa instaliranim XP-om, na njemu se nalazi integrisani SD Card reader 5 in1, ENE PCI Secure Digital Card Reader Controller (tako pise u device manager-u), drajver je instaliran pravilno i skinut je sa oficijalnog sajta, uredjaj nije u nikakavom "konfliktu", sve SD kartice do velicine 2 gb, vidi i radi savrseno, ali vece od 2gb uopste ne vidi, imam jednu SD od 4 gb i jednu SD HC od 8 gb, postoji li mogucnost da se moj citac kartica natera da vidi i vece kartice od 2 gb ???

klupio sam i externi citac kartica na USB (trust) i sa njim se isto desava.....
[ calexx @ 06.01.2010. 18:21 ] @
Verovatno je ipak i ta 4GB SDHC, ne samo SD a čitači ih ne prepoznaju. Ja sam za SDHC kupio poseban čitač, najsigurnije mi je bilo u kompletu sa microSDHC karticom.
[ janosh78 @ 06.01.2010. 18:28 ] @
znam ali sam mislio da mozda postoji neki firmware zacitac da se baci pa da rade i jace kartice i SD HC....

ja sam trazio po netu tako neshto ali bezuspesno....
[ lancia88 @ 06.01.2010. 21:59 ] @
Pozdrav,

a jesi li pogledao podrsku za taj laptop od strane proizvodjaca?
Oni bas imaju povremeno takva resenja za download, ne bih se zacudio....probaj, tacan model, zvanicni sajt i sav softver koji tamo nadjes za njega, pregledaj. Moguce da ce posle update-a proraditi citanje ;)
[ janosh78 @ 07.01.2010. 13:48 ] @
to sam vec probao ali nema nishta, samo driver koji datira iz 2007. godine.. i to bas na zvanicnom sjatu....
[ JOJO847 @ 07.01.2010. 13:53 ] @
Nažalost bojim se da ništa od toga. Kako je spomenuto, riječ je o SDHC kartici koju obični čitač ne prepoznaje. Tek su neki non HC čitači od proizvođača dobili firmware upgrade s kojim su mogli čitati HC kartice.