[ D27 @ 06.01.2010. 21:34 ] @
Zdravo sest meseci ADSL kod telekoma radio bezprekorno, a od danas problemi. Dobio sam od njih gore pomenuti ruter i povezao laptop ( bezicno ) i desktop preko LAN kabla u mrezu i naravno oba imaju nezavisno izlaz na net. Na oba racunara je Windows 7. Danas pre podne ukljucim racunar i ruter, ali nema neta. Pomislim telekom radi nesto, ali zovem burazera, njemu radi. Pokusam i preko laptopa, ali isto . Lampice na ruteru koje su i do sada svetlele , i dalje svetle. Ovo napominjem jer mi se jednom na kratko desilo da ne radi net, ali nije svetlela lampica internet ( i ostalima net nije radio ). Posle provere kablova i podesavanja, jedino mi preostalo da uzmem i resetujem ruter na fabricka podesavanja. I internet pororadi na desktopu... ALI ... vise ne sija WAN lampica na ruteru i laptop nema internet, iako kada sam uzeo ruter WAN je bio fabricki ukljucen. Nista, ulogujem se preko Mozille na ruter ( http://192.168.1.1/ , username: admin , pass: ztonpk ) kad tamo WAN iskljucem. Ukljucim ga ponovo i na reset rutera, on se kao resetuje , ali posle toga ponovo nema neta i moram ponovo iglu u ruke i ponovo reset na onu rupicu da bi net proradio ?!?!? Naravno, korisnicki servis nedostupan .... Do sada sam koristio Jdownloader v0.8.324 i onu kratku skriptu, ne cesto ali je radilo do sada bez greske, ipak da nije Jdownloader pobrljavio nesto u ruteru sa reconectom? Unapred hvala i srecan Bozic |