[ Mladen_Jankovic @ 08.01.2010. 12:09 ] @
[ Mladen_Jankovic @ 08.01.2010. 12:09 ] @
[ maliradoznalac @ 08.01.2010. 15:14 ] @
izgleda da nisi samo gledao :-)
proveri da li je folder deljen (mada verovatno jeste jer radi sa racunara br2) proveri podesavanja mreze i firewall-a i nivo sigurnosti na racunarima br3 i br4. [ smal @ 08.01.2010. 18:44 ] @
Ovo je pre pitanje za forum Windows mreže...
Pogledaj na pr: Intranet site is identified as an Internet site when you use an FQDN or an IP address [ Mladen_Jankovic @ 08.01.2010. 19:45 ] @
@maliradoznalac:
folder jeste deljen, i mogu da radim sa fajlovima u njemu sta god hocu. Samo nisam mogao sa .mdb fajlom. mreza super radi, a pokusavao sam i da ugasim i da upalim firewall (win xp firewall onaj default najobicniji) @smal: imas pravo sto kazes da je za Win mreze pitanje, ali postavio sam ga ovde, jer pre svega nije radilo sa .mdb fajlovima Ovako drugari, izgleda da sam resio problem. Posto mi se kod kuce javlja isti problem na mrezi od 2 racunara kao u firmi, testirao sam i testirao i cackao i vrteo i na kraju nisam nista uspeo. Onda sam pozvao drugara jednog koji mi je u 2 poteza objasnio sta da uradim, pa cu to podeliti sa vama, kako se neko ubuduce ne bi mucio kao ja :) treba uraditi sledece: Control Panel -> Internet Options -> kartica Securiy -> ikonica 'Local Intranet' -> button Sites -> Advanced -> button Add uneti putanju ka udaljenom folderu, npr \\radni_komp\zeljeni_folder i ici na add ok ok ok ok zatvoriti sve prozore i radi savrseno. kako mi je drugar objasnio, nece tek tako win da otvara sve fajlove iz mreze, pogotovo .exe fajlove, i fajlove baza podataka Eto ukoliko nekome ubuduce pomogne, neka stoji ovde. Hvala svima koji su procitali moj post i pokusali da mi pomognu! :) btw, solidno znam Access pa cu od danas pratiti forum, jer je stvarno dobar, i pokusati da vam pomognem ubuduce. Pozdrav! Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|