[ picos_f @ 09.01.2010. 15:11 ] @
Interesuje me kako da prebacim korisnike i njihove ostale podatke iz prve baze (koji se nalaze u tabeli user) u novu bazu gde se za razliku od prve lozinke enkriptovane. Hvala |
[ picos_f @ 09.01.2010. 15:11 ] @
[ bogdan.kecman @ 09.01.2010. 16:27 ] @
Code: insert into novabaza.novatabela select * from starabaza.staratabela; update novabaza.novatabela set sifra = sha1(sifra); ili ako te ne mrzi da kucas Code: insert into novabaza.novatabela (id, name, user, ovo, ono ... sifra) select id, name, user, ovo, ono ... sha1(sifra) from starabaza.staratabela; podrazumevam da su na istom serveru obe baze. ako nisu, onda dump na staroj, restore na novoj pa onda update ovo ono ... eventualno ces hteti da promenis tip polja za sifra na char(40) posto ti sha1() uvek vraca char(40). Ako ti je password polje sada manje od 40 karaktera, prvo uradi alter pa onda odradi update, ako je vece od 40 karaktera, prvo odradi update pa onda odradi alter [ Tyler Durden @ 09.01.2010. 16:43 ] @
Ja bih se nadovezao na ovo jednim pitanjem.
Kad se prebacuje mysql baza sa svim privilegijama i korisnicima, recimo sa 4.1 na 5.x sta se desava sa kolonama koje postoje u petici a nema u verziji 4 - one kolone koje uvode neke nove mogucnosti i privilegije...? [ bogdan.kecman @ 09.01.2010. 18:55 ] @
Citat: Tyler Durden: Kad se prebacuje mysql baza sa svim privilegijama i korisnicima, recimo sa 4.1 na 5.x sta se desava sa kolonama koje postoje u petici a nema u verziji 4 - one kolone koje uvode neke nove mogucnosti i privilegije...? ja sam pretpostavio da je op pitao za neke "custom" tabele iz njegove aplikacije posto nema mysql usera sa nekriptovanim pass-om ... sto se tice 4.1 na 5.x imas skript mysql_upgrade koji ce da upgradeuje tabele u mysql bazi.... skript ce dodati "nove kolone" i promeniti sta treba i gde treba [ picos_f @ 09.01.2010. 19:07 ] @
Hvala puno. Sve zavrseno. Veliki pozdrav
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|