[ leskar @ 11.01.2010. 18:43 ] @
Nakon povratka sa servisa gde mu je promenjena matična ploča i tastatura, prilikom startovanja javlja se poruka NVIDIA boot agent PXE-E61: Media test failure, check cable. Da li neko zna o čemu se radi? To se nije javljalo pre nego su ga serviseri uzeli pod svoje. Možda je nešto precvikano? Posle par meseci, dok radim monitor se s vremena na vreme zacrni. Laptop i dalje zuji kao da radi, svetli zelena lampica, ali monitor ostaje crn(ugašen pretpostavljam), mogu da mrdam miša i mlatim po tastaturi do mile volje. Na kraju moram da ga isključim na silu, pa ponovo uključim. Jednom prilikom kada se startovao, ekran je celom visinom i oko 5cm širine bio crn, a sve ikone su bile pomerene u levo, neke se nisu ni videle. Nakon drugog povratka sa servisa kojom prilikom nisu utvrdili ništa jer se kod njih nije nijednom ugasio, posle nedelju-dve dana zelene linije probijaju iz crne, crvene i plave pozadine na sajtovima. Total komander sa tamnoplavom pozadinom je jedva vidljiv od tih zelembaća. Takođe sam primetio i da baterija mnogo brže prazni. Da li postoji mogućnost da su je zamenili sa slabijom, a moju bolju ubacili kod nekog drugog korisnika? Čuo sam da proizvođači računara firmama koje ih nabavljaju, obavezno šalju i određeni broj besplatnih primeraka(na primer na 1000 plaćenih dodaju 10 besplatnih ako je njihov proračun da im se na 1000 računara javi 10 sa greškom) tako da se kupcima poput mene koji nalete na fabričku grešku odmah da novi uređaj. Bar se tako radi u svetu, a kod nas, kako sam čuo, naše firme te besplatne računare prodaju na raznim akcijama po "povoljnim" cenama, a one sa fabričkom greškom stalno krpe i kao popravljaju dok ne istekne garancija. |