[ LOVELORD @ 12.01.2010. 11:09 ] @
Evo ovako...

Pošto treba da mi legne zavidna suma na pay pal račun, a ne bi tamo da držim novac, već da ga prebacim kod sebe, jel postoji neka mogućnost da se to uradi?

Ono što znam jeste da mogu sa pay pala da patim račun na 2co, pa me zanima da li odatle može da se legalno prebaci novac u Srbiju?

Znam da otvaranje računa košta 50$, i daje to jednokratno, ako se ne varam, a da sve ostalo se uzima mala provizija?

Da li postoji mogućnost da se prebaci novac sa paypal računa na ovaj način u srbiju i šta mi je sve potrebno za celu proceduru, da uradim u Srbiji i slično?
[ bugsu @ 13.01.2010. 12:54 ] @
i mene interesuje isto..trebao bi da primim vecu sumu ... poslodavac ima paypal ....dal bi i kako to ide preko 2checkout-a ....
Hvala
[ LOVELORD @ 13.01.2010. 13:07 ] @
Ja znam da su moguće transakcije sa pay pala na 2co, jer sam to radio. Plaćao sam 2co račune preko paypala.

Ali on ošto ne znam kako ide njihova isplata u Srbiji. Video sam da neki koriste njih za plaćanje. Pa ne znam kako ide sa naplatom u srbiji, koliko se čeka, kako može da se podigne, i ostalo...
[ milstanyu @ 14.01.2010. 17:46 ] @
Jednostavno je:

- mozes da trazis da ti novac sa 2CO naloga legne na neki devizni racun u Srbiji (otvori u nekoj banci i trazi instrukcije za slanje novca iz USA)

- mozes preko 2CO da dobijes payoneer.com karticu (mastercard) pa da ti se novac posalje sa 2CO na payoneer karticu, a onda na bilo kom bankomatu u Srbiji podignes kes (dinare naravno).

Ali pazi, 2CO rucno proverava svaku uplatu, tako da na znam kako ce proci ta tvoja uplata sa tvog paypal naloga na tvoj 2CO nalog, nadam se da 2CO nece praviti nikakav problem, a sto se paypala tice nikad se ne zna. Provizija koju uzima 2CO je 5,5% tako da ako platis $1000, leci ce ti na 2CO nalog $945.

Ako ti devize stignu na racun u banci, banka ce ti traziti i poreklo novca, u principu mozes da kazes bilo sta (na svoju odgovornost), a za neke stvari se ne placa porez (npr. pomoc rodbine) a za neke se placa.

2CO novac salje svakog cetvrtka, i vec u petak novac ce ti biti na racunu u Srbiji.

Konacno, ono sto ti ja preporucujem je da tom nekom ko ti salje pare kazes da ti uplati na 2CO racun direktno (on moze da upotrebi svoj paypal da ti plati). Ako je veca suma moze paypal da te zezne jer je jos uvek nelegalno imati paypal ako si iz Srbije.
[ zoksula @ 20.01.2010. 01:09 ] @
Zato je payoner superioran - jer nema nikakvog traga (ne ubacujes jmbg u payoner account) tako da ne moras da placas nikakav porez
[ LOVELORD @ 20.01.2010. 01:17 ] @
a recite mi jel može samo payoner... bez 2co? da uzmem direkt karticu i da tamoprebacima pare sa paypala?

Pošto se upalte vrše samo na pay pal. Ne postoji druga opcija.