[ rako88 @ 12.01.2010. 18:46 ] @
Znaci radim neki projekat u Excelu koristeci VBA, projekat je o iscrtavanju grafika funkcija pa je "zapelo", tacnije imam tri problema. 1)U VBA, na jednoj formi sam koristio Spreadsheet funkciju, i to sve fino radi na mojem racunaru ali kad probam da pokrenem program na drugo racunaru prijavi gresku kao da nije mogao da pronedje neke objekte, kao da nisu instalirani. Kad na tom racunaru otvorim formu vidim da je moj Spredsheet objekat nestao. Kako da izbegnem to i zasto se pojavljuje. Privremeno resenje je da otvorim formu i rucno dodam taj objekat. 2)Znaci glavni zadatak programa je da iscrta vise dijagrama ( 2D i 3DSurface ), uspeo sam programski da dodam jedan dijagram kao Chart ( ubacuje novi "Sheet" sa dijagramom pored Sheet1,Sheet2 ). Problem je kako da dodam vise dijagrama. Ovaj kod je koriscen za dodavanje dijagrama: Code: Range(Cells(12, 2), Cells(13 + d_korak, 3 + g_korak)).Select Charts.Add ActiveChart.ChartType = xlSurfaceWireframe 3)Treci problem sam resio ali resenje je prilicno klimavo. Na formi treba da unesem u TextBox funkciju tipa y=x1*x2+x3+0,4*x2^2 i na osnovu te funkcije ja treba da izracunam vrednosti za dijagram. Broj promenljivih X1,X2 je ogranicen. Znaci sam korisnik programa mora da definise kako je izracunavaju vrednosti za dijagram, da korisnik unese funkciju i da program pomocu nje dalje radi. Nadam se da sam bio dovoljno jasan.Unapred hvala na svakoj pomoci. |