[ vlad1982 @ 12.01.2010. 19:02 ] @
| Da li mi neko može reći kako da tumačim očitavanje jačine wireless signala.Provajder mi je rekao da mi jačina signala mora biti veća od -75dB.Ja na primer u kući imam wireless ruter i piše da je signal jačine -68dB e sada da li je signal jači što je broj manji ili obrnuto što je broj veći i signal je jači |
[ tox master @ 12.01.2010. 19:17 ] @
Manji broj sa negativnim znakom znaci jaci signal sto ce reci da je -68db jace od -75db.
A sto se tice ocitavanja signala na ruterima,karticama...to pokazuje jacinu prijemnog signala (i to je opet u dosta slucajeva prilicno netacna vrednost) dok provajder ocitava njihov prijemni signal to jest tvoj predajni.
Poenta je da ako kod tebe ruter pokazuje -68db vrlo je moguce da je tvoj signal kod provajdera npr -75db.
Ovo kazem samo da ne bi bilo zabune da mozda napadnes ljude ako ti kazu da ti je signal slabiji nego sto tebi ruter prikazuje.
[ vlad1982 @ 12.01.2010. 20:20 ] @
Da sad mi je jasno tako sam i mislio.Ništa moraću da zovem provajder kad uzmem opremu da li si imao mozda nekog iskustva sa Engenius/Senao EOC5610
[ Beltrammi @ 14.01.2010. 19:01 ] @
za merenje signala treba ti profi oprema a ne igracke tipa kucni ruter !
[ dualze @ 25.03.2010. 10:45 ] @
koja je to npr oprema
[ miq357 @ 26.03.2010. 02:40 ] @
Pa recimo na primer Fluke Aircheck ili možda R&S®FSH8 a ima i gomila drugih čak mnogo boljih
[ BigFoot @ 27.03.2010. 15:27 ] @
Citat:
Beltrammi: za merenje signala treba ti profi oprema a ne igracke tipa kucni ruter !
Ne preterujte. Zar mislite da je provajder mislio na merenje signala profesionalnom opremom? I oni to mere onako kako vide na svom ruteru.
[ tox master @ 27.03.2010. 16:03 ] @
Provajderi ocitavaju signal uglavnom u mikrotiku sto je prilicno precizno i za tu svrhu nije ni potrebna velika preciznost jer se zna kakav je dobar a kakav los signal.
Kucni ruteri u principu dobro ocitavaju signal ali je problem u tome sto svaki proizvodjac drugacije odradi prikazivanje jacine signala pa je tesko uporediti signale na dva razlicita uredjaja.
[ tdjokic @ 03.06.2010. 15:16 ] @
Dobro, ali je valjda dovoljno tacno za poredjenje? Meni se pojavljuju 3 signala - od mog ADSL rutera, zatim neki SCREEN.NET i jetSpeed IAD 2, za koga mislim - bar prema Google - da je neki komsijin ruter kod Telekoma, sa VoIp. I tacno tako, u % moj ruter ima najvise, zatim SCREEN.NET i najmanje komsija a kad prebacim na dBm onda je slika obrnuta.
Usput - sta je to SCREEN.NET? Za konekciju zahteva sifru a na sajtu nema ni teoriske mogucnosti da se prijavim, dobijem sifru, sta bilo. Jedino pise da je taj sajt besplatan dodatak vlasniku domena, mozda je i to dodatak nekom komsiji koji ima svoj domen, a u to se bas nista ne razumem?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.