Citat:
marko63: ... pokrenes sudski postupak za osporavanje ugovora angazujes sudskog vestaka za IT i napravis izvestaj o neupotrebljivosti servisa. Pa posle rocista i presuda na kraju.
Pod uslovom da je greška do Telekoma, a ne do instalacija u stambenoj jedinici.
(ako živiš u kući, tvoja obaveza je i ona kutija u krovu, kao i sam vod)
Citat:
marko63: Zar mislis da su njihovi advokati i pravna sluzba poluobrazovani kao i koliko i njihova teh sluzba.
Tehn. služba koja rešava "probleme" na terenu, su u stvari telefonisti.
Šef im je "uvalio" da oprave neki adsl, i naravno, šta zna telefonista o tome?
(ovde mislim na terence, ne i na one što rade na dslam-ovima)
Citat:
La_Mar: ali mi je najsmesnije kada dodje par "strucnjaka" i pogleda sta imam sve u kuci (njihov ADSL ruter, pa moj ruter na njemu, Set Top Box, pa razvuceno na dva racunara kablom i jedan wireless, pa iPhone, pa PDA, pa WD TV) i onda kazu da je problem sto sam okacio ovoliko uredjaja.
Odgovor na ovo je u rečenici iznad :)
Ako postoji problem sa IPTV, i ako ti se on stalno restartuje, logično je da će i internet,
jer ruter gubi link, a bez linka, nema ni uspostave PPPoE.
E sad, može mnogo toga da bude uzrok ovoj situaciji.
Od najbanalnijih stvari, lokalne instalacije, utičnice, kablova, splittera, telefonskih aparata, rutera, pa sve do pogrešne konfiguracije portova za adsl i iptv.
Ja bi` posumnjao na slabljenje signala i pojavu šuma na vezi,
ili je splitter koji ne radi kako valja, ili neki telefonski aparat nisi povezao.
(a može i kabl da bude)
Taj sam problem imao i ja, kabl je negde bio u manjem prekidu, ne potpunom.
Telefon je radio bez problema, ali adsl jako nestabilno... kao i iptv.
Ne bude mi mrsko da zamenim ceo kabl u dužini od oko 20m... lepo ga provučem i ukucam za lajsnu... i gle čuda, sve profunkcionisalo.
Da ne bude da drvim ovde,
ajde, ne bilo sad tebi mrsko, copy - paste nam vrednosti signala iz rutera, sa greškama itd.