[ stevane @ 14.01.2010. 21:44 ] @
| Win XP sp2 se ne moze podici, missing isapnp.sys, pri podizanju u safe modu stane na tom fajli, pobao sam sledece
# At the C:\Windows prompt, type the following command, and then press ENTER:
ren c:\windows\system32\drivers\isapnp.sys isapnp.old
Note The steps in this article assume that you installed Windows XP to the C: drive. The actual location of your Windows installation may vary.
# At the C:\Windows prompt, type the following command, and then press ENTER:
expand cd-romdrive:\i386\isapnp.sy_ c:\windows\system32\drivers\isapnp.sys
I odradio sam repair chkdsk bootfix.....
Sve odradi ali i dalje isto!!!
Zna li ko o cemu se radi?
|
[ Slobodan Radosavljevic @ 15.01.2010. 11:53 ] @
izgleda da moras celu reinstalaciju systema odraditi, ako repair ne pomaze, instaliraj windows 7 ako imas neke bitne fajlove na C:\ i pristupi tim fajlovima na win 7-ici C:\windows.old\
odes na svoj account i precesljash napravis backup na drugi disk pa opet dignes xp na C:\
[ karadima @ 15.01.2010. 12:05 ] @
Nadam se da si probao i sledece:
dok se dize sistem drzi F8 , kad ti izadje da biras hoces li :
Safe Mode
Last known working configuration
Normal
izaberi ono : Last known working configuration...
Ovo sam parafrazirao jer ne znam tacno kako se zove ta opcija, mrzelo me da proveravam :)
[ valjan @ 15.01.2010. 12:19 ] @
Ako si ovo odradio bas onako kako si napisao:
Citat:
expand cd-romdrive:\i386\isapnp.sy_ c:\windows\system32\drivers\isapnp.sys
onda nisi odradio dobro, jer si isapnp.sys iskopirao u c:\windows\system32\drivers\isapnp.sys\ folder (znaci kao c:\windows\system32\drivers\isapnp.sys\isapnp.sys a ne c:\windows\system32\drivers\isapnp.sys). Ispravno bi bilo:
Citat:
expand cd-romdrive:\i386\isapnp.sy_ c:\windows\system32\drivers
[ lukkka @ 16.01.2010. 01:15 ] @
isapnp.sys je malware i mi se u servisu borimo sa njim jos od sredine decembra. Izvini sto nemam trenutno vremena da ti pomognem vise ali na kraju ces morati da reinstaliras masinu. Ima resenja dosta je komplikovano i veruj da ti je lakse da uradis reinstall.
[ dragon @ 17.01.2010. 20:29 ] @
U pitanju je neki zlocudni komad softvera najvjerovatnije, probaj sledecu stvar:
-pogledaj prvo u windows\system32\drivers folderu imas li neki drajver (.sys ekstenzija) koji ima datum od tog dana kad ti je prestao raditi windows, ako ima sa nekim bezveznim imenom i velicinom od 0 bajta reimenuj ga,
-moras u registri bazi iskljuciti startovanje doticnog drajvera, mozes iskoristiti ERD komander naprimer.
dragon
[ stevane @ 19.01.2010. 20:19 ] @
Dragon, Svaka cast problem je rijesen, sistem je podignut!!!
Hvala puno!
[ dragon @ 19.01.2010. 22:33 ] @
Odlicno, zaboravio sam napomenuti da je neophodno ukloniti zarazu, probaj sledece:
skini combofix, reimenuj ga na primer nesto.exe pa preskeniraj u safe modu.
Bices iznenadjen koliko ce smeca pronaci
[ valjan @ 19.01.2010. 22:51 ] @
Samo da upozorim da Combofix nije igracka i ovo sto je dragon savetovao nije pravilna upotreba doticnog prorama. Za ispravno koriscenje treba pratiti
ovo uputstvo i prepustiti obucenim i strucnim osobama obradu rezultata i dalje korake!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.