[ vlado85 @ 15.01.2010. 15:36 ] @
![]() Pozdrav, dobio sam na poklon pomenuti switch iz Amerike sa američkim adapterom i malim converterom za naše utičnice. Napravio sam malu mrežu u stanu, switch odlično radi, međutim ovaj konvereter i njegova adapter se nenormalno griju i nakon 2-3 časa rada, converter počinje da smrdi na goretinu. Na pogled on se nalazi u jako dobrom stanju i dalje, jako je težek i izgleda kao da je stvoren za velike temperature. Međutim to mi sve ne odaje sigurnost. Bojim se da se ne zapali. Ugrije se toliko da se možeš opržiti. Pitanje je sljedeće: Da li je neko imao slično iskustvo i da li se ovaj konverter treba ovoliko grijati? (nisam siguran da je tema na pravom mjestu) Da li se za moj swich može naći neki univerzaslni adapter za naše utičnice? U prilogu vam šaljem slike sa specifikacijama. Našao sam neke switcheve za 13 evra sa 4 porta, da li mi se isplati više to uzeti i umrežiti dva računara sa kablovskim ili tražiti adapter za ovaj Cisco. Da li mi možete reći kakvog je kvaliteta ovaj moj switch? ![]() ![]() |