[ npnetwork @ 15.01.2010. 15:46 ] @
Naime
radi se o slanju tendera firmama koje su se prijavile za to, naravno salje se preko maila.

posto sam do sada neka obavestenja starim korisnicima slao tako sto sam u polje to: jednostavno uneo njihove adrese i poslao desilo se to da kad nekome posaljem mail na yahoo on ode u spam folder. Nisam slao puno mailova, nekih 20-50 od jednom, zavisi kako kad.

imam hosting i domen kod lopie i preko njih i saljem te mailove.

proslo je neko vreme za koje nisam slao uopste ni jedan mail sa te adrese i sada mi mailovi normalno stizu i na yahoo mail adrese,
e sad interesuje me kako i na koji nacin da saljem te tendere a da opet ne dospem na neku listu mozda (ako sam uopste bio) pa da moje mailove stavljaju kao spam?

Napominjem da koristim the bat i da ce se mailovi sastojati od pdf fajlova koji ce biti prikaceni za poruku i par reci teksta i to se salje na nekih pedesetak adresa i to svaki dan jednom.

Pozz
[ Jbyn4e @ 15.01.2010. 17:47 ] @
Posto vec koristis thebat, on ima mogucnost slanja mass mailing-a (personalized, znaci salju se jedan po jedan na TO: adresu).

Pogledaj neke od opisa:
http://www.ritlabs.com/en/forum/read.php?TID=8996&MID=30835
http://www.silverstones.com/thebat/manage_flat.html (deo Doing a simple mass mailing using the Bat!).
[ Catch 22 @ 15.01.2010. 20:53 ] @
Mali off-topic:
Elementarno pravilo pristojnosti nalaže da ne bi trebalo da seješ nekontrolisano tuđe email adrese, što se inače dešava svaki put kada pošalješ poruku sa više primalaca smeštenih u polje "To:"!
Za mailove takve vrste se po pravilu lepog ponašanja koristi polje "Bcc:" (Blind Carbon Copy), jer jedino tako niko od primalaca poruke ne može da vidi ostale adrese na koje si poslao svoju "cirkularnu poruku".PS
Ako polje "Bcc:" nije po defaultu vidljivo, uključi ga preko opcija u mail client programu koji koristiš...

[att_img]
[ calexx @ 15.01.2010. 21:21 ] @
Jedino što nisam siguran da će sve ovo da utiče na smeštanje mejlova u spam folder. To ipak zavisi od nečeg drugog.
[ npnetwork @ 19.01.2010. 21:15 ] @
Citat:
calexx: Jedino što nisam siguran da će sve ovo da utiče na smeštanje mejlova u spam folder. To ipak zavisi od nečeg drugog.


Upravo to!

Sve ovo je ok i stavljacu adrese u bcc ali sta to utice na smestanje mejlova u spam folder? A to ne bi zeleo da se desi.
[ Catch 22 @ 19.01.2010. 21:59 ] @
^ A vi kao niste videli da ta poruka počinje sa

Citat:
Catch 22: Mali off-topic:


???

Inače slanje iste poruke na 50-ak adresa najpre i spada u kategoriju spam, tako da nije ni čudo što završi na najprikladnijem mestu
[ npnetwork @ 20.01.2010. 10:13 ] @
Citat:
Catch 22: ^ A vi kao niste videli da ta poruka počinje sa???

Inače slanje iste poruke na 50-ak adresa najpre i spada u kategoriju spam, tako da nije ni čudo što završi na najprikladnijem mestu
:DDa video sam i ne shvatam sta je problem tu?

A ne znam da li si ti video sledece:
Citat:
npnetwork: Naime
radi se o slanju tendera firmama koje su se prijavile za to, naravno salje se preko maila...Oni su se prijavili i jos i platili za tu uslugu tako da tu nema ni s od spama tako da citaj sve pre nego se zeleno nasmejes:)

Naravno ne ljutim se:)

[ madcama @ 20.01.2010. 11:19 ] @
Ne znam da li je offtopic ali na kom principou funkcionisu mail liste. I tu se ista poruka salje na ogroman broj adresa. Zar ne?
[ npnetwork @ 20.01.2010. 14:13 ] @
Citat:
madcama: Ne znam da li je offtopic ali na kom principou funkcionisu mail liste. I tu se ista poruka salje na ogroman broj adresa. Zar ne?salje se na one adrese ljudi koji su se prijavili da pimaju to sto se salje.