[ ib.kroki @ 16.01.2010. 14:29 ] @
Izvinjavam se, vidim da je slično kao tema SUM za zadani date range, ali ja ne mogu da rešim ovaj problem.

Imam tabelu u kojoj se vodi evidencija primljenih ugovora.
Imam upit koji mi prebroji za svaki datum koliko je ugovora potpisano tog dana, ali ja bih još i informaciju koliko je ukupno ugovora potpisano do tog datuma.

Fajl u prilogu, pomoć potrebna za upit
Q_BrPrijema_DatumDepo

Ako neko može da mi pomogne, hvala unapred!

[Ovu poruku je menjao ib.kroki dana 16.01.2010. u 15:40 GMT+1]
[ Getsbi @ 16.01.2010. 16:30 ] @
Prvo moramo znati do kog datuma. Ako ćeš da zadaješ datum onda napravi formu koja će da prihvati datum i pokreće upit. U upitu u polje Criteria napiši: <[Forms]![NazivTvojeForme].[DatumSaForme]
Ako ti ne treba grupisanje po Datum_Prijema ili Prijemni_Depo, već ukupan broj potpisanih ugovora do tog datuma, onda ovaj napisani upit postavi za izvor podataka sledećem upitu i uradi Sum nad poljem gde je prebrojavanje. Ja sam uradio ova dva upita Q_Getsbi1 i Q_Getsbi2.
[ ib.kroki @ 16.01.2010. 16:48 ] @
Moja zamisao je da u upitu Q_BrPrijema_DatumDepo dodam još jednu kolonu na kraju UKUPNO POTPISANO i za bazu koju sam okačio trebalo bi da dobijem sledeći izveštaj ali ne znam kako.

Datum prijema--Depo----CountOfDatum_Prijema------UKUPNO POTPISANO
13-jan-10-------BG----------3------------------------------3
13-jan-10-------NS----------1------------------------------1
14-jan-10-------BG----------1------------------------------4
15-jan-10-------BG----------2------------------------------6

[ Getsbi @ 16.01.2010. 17:23 ] @
Dobro si poželeo. To se radi u izveštajima. Nad poljem CountOfDatum_Prijema primeni Running Sum (Over Group ili Over All) u zavisnosti šta ti treba.
[ ib.kroki @ 16.01.2010. 21:08 ] @
Citat:
Getsbi: Dobro si poželeo. To se radi u izveštajima. Nad poljem CountOfDatum_Prijema primeni Running Sum (Over Group ili Over All) u zavisnosti šta ti treba.

A jel možeš da mi pojasniš, kako da uradim ovo.
[ Getsbi @ 17.01.2010. 06:22 ] @
Pokreni izveštaj Rpt_BrPrijema_DatumDepo u fajlu EvidencijaUgovora_G2.mdb.
Ako treba u queriju onda početni query mora da se reši dvostrukog grupisanja i ostane samo po datumu. Tada pokreni Q_Getsbi_3 iz fajla EvidencijaUgovora_G3.mdb

[Ovu poruku je menjao Getsbi dana 17.01.2010. u 07:33 GMT+1]
[ ib.kroki @ 17.01.2010. 09:52 ] @
@Getsbi
HVALA!

To je to što sam "poželeo" ali nisam znao kako.
Sad mi ostaje da se šunjam po tvom upitu i da provalim kako ovo radiš.
Mislim da ću shvatiti ovaj SQL kod u upitu, ali ne mogu provaliti kako si u izveštaju aktivirao SumOverAll.

Još jednom hvala na nesebičnoj pomoći!!!

[ galac1968 @ 17.01.2010. 10:44 ] @
Uradio je sumu prebrojanih unosa za odredjene datume.Otvori Report i prati sta je pisano u source za odredjena polja gde su rezultati
[ ib.kroki @ 17.01.2010. 11:16 ] @
Gledam oba polja i tek sad primetih razliku na listu DATA Runing SUM OverALL i NO.
Od juče tražim opciju SumOverALL

Hvala svima još jednom!

P.S.
Čovek se uči dok je živ ... (ako ima dobrih ljudi da prenesu znanje)

[ galac1968 @ 17.01.2010. 11:27 ] @
Napamet pricam ali mi se cini da Getsbi nije koristio opciju Runing sum
[ Getsbi @ 17.01.2010. 11:53 ] @
U izveštaju "Rpt_BrPrijema_DatumDepo" korišćena je opcija Running Sum Over All. U upitu "Q_Getsbi_3" nije, jer ne postoja ta opcija u SQL-u. Pisao sam poseban SQL izraz ali mi je trebao drugačiji upit "Q_BrPrijema_DatumDepo" za izvor podataka, te su zato u dva različita fajla.