[ cokanovic2006 @ 16.01.2010. 14:47 ] @
Imam Kenwood cd plejer u autu (4x50 w) i skinuo sam manual sa neta i semu vezivanja prednjih i zadnjih zvucnika. Sve to lepo povezao, izolovao, proverio i radi.

Ali, cudna stvar. Napred imam dva Sony zvucnika XSF1326SE - 13 cm, u vratima, a pozadi dva SAL (neka prosecna serija - nisu elipse), takodje 13 cm.

Zvuk je na prvi pogled dobar, Kewood zaista vredi kupiti, ali kad sam bolje pregledao, uvideo sam razliku izmedju prednjih i zadnjih. Iako je balance 0 i fader 0 u podesavanjima zvuka, na zadnjim (SAL) zvucnicima se cuju samo visoki tonovi. Na prednjim se cuje citav opseg, zan visoki. Zasto je to tako? Siguran sam da je sve dobro povezano i da su zvucnici pozadi idpravni, ali ne reprodukuju bas uopste.

Napomenucu da sam ranije imao Grundig kasetas sa 4 izlaza i da je svaki radio ok. Da nije ovaj cd preedvidjen za dva basa i dva visokotonca? Ima li neko iskustva sa tim?
[ dule6491 @ 16.01.2010. 15:13 ] @
Ili nisi dobro povezao ili podesavanja nisu dobra. Trece nema... Pozz
[ Type_R @ 18.01.2010. 21:19 ] @
samo dve stvari su moguce

obrnuo si polaritet na zadnjim zvucnicima pa "ponistavaju" jedan drugog

ili si ukljucio rear HP filter na kenwoodu

[ cokanovic2006 @ 18.01.2010. 21:23 ] @
Proverio sam! Podesavanja su dobra. Zadnji desni je bio pogresno spojen na instalaciju jer su kablovi skoro iste boje. Verovatno je to dovelo i do pada omaze drugog zvucnika, pa su zato radili kao "tranzistor". :))

Sad sam dobro spojio i rade dobro oba. Hvala puno! Znao sam da na elite-ovce uvek mogu da racunam.

Pozz

p.s. Admin moze slobodno da zakljuca ili brise temu.