[ Filipenko666 @ 17.01.2010. 13:41 ] @
Treba mi za priznanice, stampa. E sada moze se nabaviti Epson, Tally, Mannesmann, Fijitsu koji rade na paralalni LPT. Da li ima veze marka sa rasprostranjenoscu ribona na trzistu? Druga bitna stvar je da radi pod Windows XP i da LPT moze da se konvertuje u USB. Da li ima adapet na USB prikljucak i da li ovo radi dobro? Na novim racunarima nemam LPT i milsim d anema slobodnih PCI, mozda i ima ako bi nabavljao LPT karticu. Ploca je M3A-H/HDMI a ne znam ima li pinove na ploci pa da se udene onaj trakasti sa konektorom kao breket. Gde i po kojoj ceni se to moze nabaviti?

Hvala od srca!
[ dragancesu @ 18.01.2010. 00:23 ] @
Za te potrebe epson je zakon, to lx ili lq serija, 9 ili 24 iglicni modeli.

Koliko sam video ta ploca nema lpt port, pitanje je da li nabavljena namenski za nesto pa se sad pojavila potreba za stampacem ili su trgovci ponudili kao najbolju... Uglavnom jos ima ploca, mada sve manje, koje imaju lpt port
[ JOJO847 @ 18.01.2010. 08:20 ] @
Da, ali ima ploca koji imaju LPT header pa samo treba "nastavak" sa kablom i konektorima - raspitati se kod prodavaca imaju li. Postoje (nezgodne) varijante sa USB-a na LPT a uvijek ima i PCI kartica sa LPT portovima!
[ dendic @ 20.01.2010. 14:22 ] @
Ima ti TallyGenicom 5040 USB port otpozadi pored LPT porta i dobro radi pod Windowsima XP.