[ dsteva @ 17.01.2010. 21:35 ] @
| Pozdrav svima, pre neki dan sam postavio temu u zaštiti međutim izgleda da nije u tome problem, http://www.elitesecurity.org/t...lem-sa-procesorom-sa-memorijom, a sad pricam sa prijateljem i on mi kaze da ima isti problem, inace ja imam Win7 64-bit a on 32-bit, procesor mi je Intel Pentium Dual core 2.0Gh imemoriju 2GB pqi. pa ako neko zna u cemu je problem pomoc je dobrodosla. |
[ Zvezdan @ 17.01.2010. 22:16 ] @
Prvo pogledaš u task manager (desni klik na task bar pa izabereš ) i vidiš šta je.
Za bolji pregled,
odeš na sajt Microsoft sysinternals
download-uješ Process Explorer i vidiš koji programi ili procesi ti zauzimaju
[ boxxter @ 17.01.2010. 22:22 ] @
Ako ti zabrljavi kad pali screen saver, iskljuci system restore. Mozda brljavi kad pravi back up. Obicno ga pravi kad je idle.
[ dsteva @ 18.01.2010. 00:12 ] @
Ne znam, bilo koji program da pokrenem procesor ode na 100% u par navrata mi se desilo da mi i memorija bude 98% zauzeta
[Ovu poruku je menjao dsteva dana 18.01.2010. u 08:21 GMT+1]
[ Miroslav Cvejić @ 18.01.2010. 08:29 ] @
Ako hoćeš da procesor ne radi na 100% kad pokrećeš programe razmisli o kupovini jačeg procesora, po mogućstvu sa 4 jezgra. Onda će aplikacije (većina) koristiti jedno ili dva jezgra pa će zauzeće biti (ukupno) uvek ispod 50%. ;)
Što se memorije tiče, da li je ista kupljena da bi bila neiskorišćena ili da se koristi?
Ako je ono prvo, izvadi modul i okači na zid. :)
Zanemari procente, da li računar radi kako treba?
Da li se programi pokreću i rade normalno?
Ako da, nebitno je koliko % čega je zauzeto.
[ dsteva @ 18.01.2010. 08:34 ] @
Pa hvala na zanimljivom odgovoru, problem je u tome sto i najmanje gluposti prave problem i ne ne radi sve kako treba na momente mi se komp jako uspori, i kada sam prvi put instalirao sedmicu do skoro mi nije trosila vise od 40% memorije
[ boxxter @ 18.01.2010. 13:56 ] @
Idi na F8 pre podizanja sistema malo, pa vidi kako radi kad ucita samo osnovne drajvere i windows files. Ako tu radi kako treba, onda si ucitao neki lame program koji te ubija u pojam. Ako tu nista ne mozes da nadjes, onda idi na start>computer>properties>windows experience>advanced tools>view performance details in event log. Tu ce da ti doda snap-in u conzolu, pa pogledaj warnings i errors, i sta se dogadja tu.
[ Catch 22 @ 18.01.2010. 20:00 ] @
[ dsteva @ 18.01.2010. 23:33 ] @
Desava se nasumicno ove slike sam prikacio jer taj svchost mi totalno ubije racunar na slikama je bilo ok ali uglavnom procesor bude na izmedju 90-100% a isto tako i memorija a da ne radim nista i onda restartujem komp i bude ok.
[ Miroslav Cvejić @ 19.01.2010. 01:24 ] @
Smeta ti što je procesor zauzet dok ti ne radiš ništa na računaru?
Superfetch je upaljen, to opravdava iskorišćenost RAMa.
Možda radi system restore u pozadini, ili nešto slično, ostavi ga jednog dana da izdrlja šta ima pa će možda biti miran u buduće.
[ boxxter @ 19.01.2010. 08:05 ] @
U pravu je Miroslav. Pusti ga jedan dan, ostavi ga upaljenog, ili nocu, da on izrilja svoje po hard disku, da te oceni i dogovori se sam sa sobom. I iskljuci shedule defragmentaciju ili windows defender shedule scan, i one maintanance zvrcke.
[ dsteva @ 19.01.2010. 10:29 ] @
Mislim da to nije problem da ga ostavim jer se i onako ne gasi po nekoliko dana, probacu da poiskljucujem sve sto nije potrebno za rad pa cu videti da li se idalje to isto desava, a vama svima puno hvala!!!
[ Miroslav Cvejić @ 19.01.2010. 18:23 ] @
Ako nekog ne mrzi da ovo prebaci u Windows desktop.
Blagodarim.
[ pedjarudnik @ 20.01.2010. 01:00 ] @
Ako si instalirao neke gadgets-e mozda ti neki pravi problem kao meni gmail notifier.
Obicno neki glupavi programcic natera procesor u 100%.
[ Catch 22 @ 20.01.2010. 01:13 ] @
^ Ili neki izvršni fajl koji ostane rezidentan u memoriji i nakon zatvaranja same aplikacije (npr. na jednom broju različitih konfiguracija Excel.exe iz MS Office 2007 SP2!!???)

[ Bash1711 @ 20.01.2010. 09:14 ] @
Pogledaj malo sta si instalirao, jer najcesce gomila programa zna da zadavi i jace racunare ( razni programi za menjanje tema, gadgets-i, praktikovanje filozofije imacu 15 programa za jednu namenu ...itd.), a takodje ne bi bilo lose da pregledas i startup, i poiskljucujes gomilu stvari, to jest ostavis samo neophodno. Win jos zna da se zaglupi (uspori, izgubi na performansama) koriscenjem raznih neprovereni tweak-ova, takozvanih programa za ubrzavanje, cestim instaliranjem i uninstaliranjem, ili ako je racunar zarazen nekim virusom....
[ mahatma @ 20.01.2010. 14:01 ] @
nikom nije palo na pamet da je mozda virus u pitanju?
Virusi se chesto kache na taj svchost, ili ga imitiraju ili shta vec. ako ti on zabada u 100% to je virus 99% :)
[ valjan @ 20.01.2010. 14:50 ] @
Citat: mahatma: nikom nije palo na pamet da je mozda virus u pitanju?
Da li si procitao PRVU recenicu u PRVOM postu u ovoj temi?
[ mahatma @ 20.01.2010. 15:14 ] @
mda
opet sam ispao glup u drushtvu 
[ bobiska @ 20.01.2010. 17:41 ] @
Šta sam sve pročitao ovde, a najjače je ono "šta te briga što je procesor na 100% ako ti sve radi..."
A kako radi sa cpu na 100%...evo ja sam juče provalio da kada dižem minimizovan Totalcommander, ide nekih 10% sporije nego što treba, ali meni smeta. Da ne govorim kako učitava sačuvanu poziciju prilikom pogibije u FarCry (ponovo đuskam). Izađem iz igre, task manager kaže CPU 52% - nepotrebno! Pogledam u startup i vidim siszyd32.exe. Imao sam sreću da je u pitanju bedan virus koji je Malwarebyte`s očistio kroz restart.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|