[ milekrajina @ 18.01.2010. 08:53 ] @
| Ovako,ljudi stoji problem,imam laptop asus i pokusavam da se nakacim na komsin adsl putem wireless-a (dozvolio mi je,i dao pasw),ja pronadjem mrezu,nakacim se,dobijem adresu ali ne mogu da iz pretrazivaca bilo kojeg,pokrenem pocetnu stranu!?Molio bih pomoc?
hvala |
[ tox master @ 18.01.2010. 16:36 ] @
Da li dobijes uredno ip adresu,gateway i dns?
To pogledaj u statusu konekcije.
Zatim proveri da li ide ping do rutera.
[ milekrajina @ 19.01.2010. 06:51 ] @
na kojoj adresi je ruter,da probam sa pingom?
[ karadima @ 19.01.2010. 09:13 ] @
Pogledaj kod komsije . Klikni desni klik na ona dva monitora u donjem desnom uglu (kod sata) , zatim izaberi status , pa na gornjim tabovima Support i tu ides na details pa procitas default gateway. to ti je adresa komsijinog rutera. ta ista adresa mora i tebi da stoji na tvom kompu u default gateway. a proveri i DNS adrese kod tebe i kod komsije. Ako nemas iste adrese (sem tvoje IP adrese koja mora da se razlikuje u zadnjoj grupaciji brojeva ) onda na ruteru ne radi DHCP sto znaci da ces morati rucno da ukucavas podesavanja na Wlan kartici i to ovako:
komsijina podesavanja:
IP Adress: xxx.xxx.xxx.2 (primer je 2)
Subnet mask: xxx.xxx.xxx.xxx
gateway : xxx.xxx.xxx.xxx
DNS: xxx.xxx.xxx.xxx
tvoja podesavanja:
IP Adress:xxx.xxx.xxx.10
subnetmask: xxx.xxx.xxx.xxx
gateway :xxx.xxx.xxx.xxx
DNS: xxx.xxx.xxx.xxx
znaci sve isto kopiras sem IP adrese koja mora da se razlikuje u zadnjoj grupaciji.
I naravno , ne zaboravi da je komsijin ruter mozda podesen da pusta samo njegovu wlan karticu na MAC Filteringu.
[ milekrajina @ 19.01.2010. 11:24 ] @
Hvala puno,to cu probati
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.