[ ib.kroki @ 19.01.2010. 12:24 ] @
Imam prostu tabelu za popisnu listu.
Podesio sam da mi se zaglavlje tabele štampa na svakoj stranici i da u futeru da prikazuje brojeve stranica.

Da li postoji mogućnost da na dnu svake stranice prikaže SUMU kolone VREDNOST za artikle koji se prikazuju na toj strani.

P.S.
Fajl u prilogu.
[ 3okc @ 19.01.2010. 16:02 ] @
Pogledaj timmy-jev post u Uslovno stampanje.
[ ib.kroki @ 19.01.2010. 17:21 ] @
Gledao sam i pre postavljenog pitanja.

Nisam u stanju ovo da primenim na moj problem.
Ne znam po čemu bi sortirao i kako ...

@Timmy
Mollim te ako ima šanse da se tvoja ideja primenu u mom problemu da mi daš instrukcije kako. Hvala.
[ Ivek33 @ 19.01.2010. 21:55 ] @
Citat:
ib.kroki: Mollim te ako ima šanse da se tvoja ideja primenu u mom problemu da mi daš instrukcije kako.
Evo "fotografirao" sam @timmijev post na tvom primjeru, onako što mi je prvo došlo pod ruku

- pogledaj ovaj SUBTOTAL mada ima drugačijih rješenja
[ timmy @ 19.01.2010. 23:15 ] @
Napisao sam funkciju koja racuna bilo koju od subtotal funkcija (9=SUM) za odredjeni skup celija a prema rednom broju stranice koja se stampa

Code:

Public Function RunningSubtotal(numPage As Long, numFunction As Byte, rngCells As String) As Double
Dim lFirst As Long
Dim lLast As Long
Dim lPage As Long
Dim lRowStart As Long
    lRowStart = 1 ' prvi red iz PrintArea
    lFirst = Range(rngCells).Row
    lLast = lFirst + Range(rngCells).Rows.Count - 1
    lPage = 0
    For Each x In ActiveSheet.HPageBreaks
        lPage = lPage + 1
        If lPage = numPage Then
            RunningSubtotal = Application.WorksheetFunction.Subtotal(numFunction, _
            Intersect(Range(rngCells), Range(Range(Cells(lRowStart, Range(rngCells).Column).Address & ":" & Cells(x.Location.Row - 1, Range(rngCells).Column).Address).Address)))

End If
        lRowStart = x.Location.Row
    Next
    ' last page
    If numPage = lPage + 1 Then
        RunningSubtotal = Application.WorksheetFunction.Subtotal(numFunction, _
        Intersect(Range(rngCells), Range(Range(Cells(lRowStart, Range(rngCells).Column).Address & ":" & Cells(lLast, Range(rngCells).Column).Address).Address)))
    End If
End Function

Poziva se sa:

Code:

RunningSubtotal(rb_stranice,rb_funkcije,skup_celija)

Npr sledeci kod ce izracunati koji je medjuzbir tvojih celija (koje su od H2:H150) a koje se stampaju na 2. strani

Code:

Public Sub izracunaj()
    MsgBox RunningSubtotal(2, 9, "popis!H2:H150")
End Sub

Nije nikakav problem postaviti funkciju u Before_Print dogadjas Workbook-a tako da je ubacimo u Header/Footer
ali mi ipak ostaje problem kako da na svakoj stranici promenim redni broj strane za koji da racuna medjuzbir.

Tol'ko za sada.

Pozdrav
[ ib.kroki @ 19.01.2010. 23:26 ] @

HVALA LJUDI!!!

Sad sam tek u problemu.
"Čemu ovo služi, a kod mene još i ne radi"