[ trojka @ 19.01.2010. 14:02 ] @
Pozdrav drugari, imam jedan čudan problem. Napisao sam kod za upload fotografije, u firefoxu radi sve kako treba dok u exploreru uvek prijavi gresku da sam uneo fajl pogrešne ekstenzije. Molim vas za pomoć. Code: <?php if (!$_POST["Submit6"]) { ?> <table width="576" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="1" bgcolor="#CCCCCC"> <tr> <form action="" method="post" enctype="multipart/form-data" name="form1" id="form1"> <td width="574"> <table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" bgcolor="#FFFFFF"> <tr> <td><span class="style1"><strong>Obrazac za unos vaše fotografije: </strong></span></td> </tr> <tr> <td><span class="style1"><strong>Izaberite fotografiju</strong></span> <input name="ufile" type="file" id="ufile" size="50" /></td> </tr> <tr> <td align="center"><input type="submit" name="Submit6" value="Unesi" /> <?php }else{ $file_name = $_FILES['ufile']['name']; $random_digit=rand(0000,9999); $new_file_name=$random_digit.$file_name; //definisem mesto u fajl sistemu gde smestam fotografiju $path= "../images/photos/".$new_file_name; //ispitujem koje je ekstenzije uneti fajl if (!($_FILES['ufile']['type'] =="image/jpeg" OR $_FILES['ufile']['type']=="image/gif" OR $_FILES['ufile']['type']=="image/png")){$greska=1;} if($ufile !=none) { if($greska==1){echo "Uneli ste fajl pogrešne ekstenzije!!!";} else{ if(copy($_FILES['ufile']['tmp_name'], $path)) { echo "Uspešno ste uneli fotografiju za vašu biografiju.<BR/>"; } } } else{ echo "Error"; } //u polje baze upisujem putanju do fotografije kako bi je kasnije prikazao na stranici $sql="UPDATE tbl_korisnik SET tbl_korisnik.photos='$path' WHERE tbl_korisnik.id_korisnik='$name_rsKorisnik'"; if (!mysql_query($sql)) { echo "Nastala je gre�ka pri izvodenju upita za unos putanje u bazu" . mysql_query(); } } } } ?> </td> </tr> </table> </td> </form> </tr> </table> Kad ste već tu može i mala usputna pomoć kako da na osnovu putanje iz baze obrišem fajl iz fajl sistema. Drugim rečima kada korisnik unese drugu fotografiju za svoj profil da se stara obriše iz fajl sistema na osnovu putanje do nje iz baze. Hvala unapred. |