[ toci @ 20.01.2010. 17:12 ] @
Pozz!
Kao sto sam napisao u naslovu teme, imam problem sa pomenutom funkcijom (ispisuje brojeve slovima)! Naime, funkcija hoce da radi u novom dokumentu koji otvorim, ali pod uslovom da je napravim i da se odnosi samo na taj dokument! Odradio sam sve kako treba kako bih tu funkciju sacuvao u PERSONAL.XLSB i kako bi mi radila u svim dokumentima, ali nece! Evo link-a odakle sam pratio uputstvo: http://www.praktikum.rs/office/excel/xl_062.asp

Prikacicu i sliku iz VBA editora da vidite da li sam negde pogresio!

Ako neko moze da mi pomogne, unapred se zahvaljujem!
[ Take 5 @ 20.01.2010. 19:30 ] @
Treba da napraviš template ("modlu"), kojom ćeš sve nove dokumente praviti tako da sadrže sve što postoji i u "modli".
Excel svoje template čuva sa ekstenzijom *.xlt
Dakle svoj fajl sa funkcijom, pa save as excel template (xlt).
[ toci @ 20.01.2010. 20:56 ] @
Nisam bas razumeo sta da napravim, ali sacuvao sam svoj postojeci dokument kao Excel Template i opet nista!!!!
Ne znam da li treba da obrisem ovaj PERSONAL.XSLB pa sve da odradim iz pocetka!
[ Jpeca @ 21.01.2010. 07:26 ] @
Kad si rekao neće da radi tu može da postoje više problema. Dve najčešće
1/ Ne otvara se personal workbook automatski kad otvoriš radnu svesku
2/ Funkcija vraća grešku #NAME

Ako je personal.xslb dobro podešena i javlja se ovaj drugi problem, potrebno je da navedeš naziv personal.xlsb ispred naziva funkcije, npr.
=personal.xlsb!slovimabroj(154),

Pošto je ovo malo zamorno, bolje je da svoje korisničke funkcije (UDF) snimiš u poseban Add-in i da taj add-in postaviš dostupnim iz bilo koje radne sveske.
Vidi http://office.microsoft.com/en-us/excel/HA102189961033.aspx, naslov Making Your Custom Functions Available Anywhere
[ toci @ 21.01.2010. 11:49 ] @
Da, pojavljuje mi se ovaj drugi problem, mada kada ukucam ovo kao sto si napisao tj. kada funkciju tako pozovem ona radi, ali ja bih voleo da mi radi bez pisanja ovog =PERSONAL.XSLB!slovimabroj(a1 ili sta vec)!

U svakom slucaju, hvala puno na pomoci! Sada cu da pogledam link pa da vidim o cemu se radi.
[ toci @ 21.01.2010. 12:01 ] @
Radi! Hvala jos jedanputa.
Ispratio sam uputstvo sa ovog linka i sada je sve OK!

Jos jedanputa, HVALA!
[ toci @ 21.01.2010. 12:06 ] @
Nije vazno, ali bih voleo da znam! Zanima me, da li moze nekako da se namesti kada krenem da kucam funkciju =sl.....( da mi odmah Excel izbaci naziv funkcije - da ne moram da ukucam ceo naziv). Nadam se da sam se lepo izrazio! :-))