[ eddy_yu @ 20.01.2010. 18:59 ] @
Dve radne stanice sa statickim javnim adresama razlicitog opsega (jedna iz 212..... druga je na 92......) , par deljenih foldera i najbitnije jedan deljeni stampac
Da li je ovo moguce povezati preko interneta kao da su upitanju dva racunara na istom stolu jedan do drugog ???

Hvala unapred
[ someone_bl @ 21.01.2010. 08:05 ] @
jeste moguce je samo je besmisleno... prvo zato sto moras za file share da otvoris sve one nesigurne portove, sto znaci da ima da ti te racunare hakuju za 5 minuta.

odmah da ti kazem da od ovog odustanes...
[ eddy_yu @ 21.01.2010. 22:44 ] @

Kako je moguce ? Sta treba uraditi ?? Sto se tice smislenosti ili besmislenosti , hakovanja ili ne to je vec moja stvar Mislim da preciznije nisam mogao da postavim pitanje daklem ko zna i hoce da mi pomogne neka mi konkretno odgovori na pitanje

Hvala
[ igor.vitorac @ 22.01.2010. 08:28 ] @
Moze.

Najjednostavnije ti je da mapiras network drive preko IP adrese i.e. u Windows Expl. --> Tools --> Map Network Drive i u Folder polju stavis nesto poput: \\100.100.100.100\remote_share

gde umesto 100.100.100.100 stavis IP adresu drugog racunara, a remote_share ime share-a (remote foldera).

Za stampac vazi slicno:
Add printer --> "A network printer, or a printer attached to anather computer"
i u polju "Connect to this printer (or to browse for a printer, select this option and click Next)" upisi nesto slicno ovome:
\\100.100.100.100\printer_name

gde je printer_name ime printer share-a, a ne full ime printera.

Ovo moze da se resi i elegantnijim resenjem poput dynamic DNS ili hosts file entries (umeste pomenutih IP adresa) ako su u pitanju staticke adrese.

Obavezno bi ti savetovao da razmotris neki od jednostavnih VPN resenja poput Hamatchi-ja. Veoma se lako podesava i radi posao.