[ Slavoljubovski @ 21.01.2010. 14:16 ] @
Telekom mi uz novi ADSL ugovor nudi modeme Pirelli Discus DRG-A226 ili INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2.
Kazu da, ako se desi da na lageru u trenutku realizacije ugovora imaju oba uredjaja, mogu da biram.

Sta da izaberem? Pretpostavljam da od svakog modela moze da mi zapadne los komad ali generalno,
sta se pokazalo kao bolji izbor?

Na sajtu ne videh slicnu temu. Na netu sam nasao dosta toga o Pirelli-u. O Intracom-u gotovo nista.
Procitao sam negde da se konekcija na Intracom-u obavi dosta brze. Koliko ethernet portova ima Intracom
i od koje vrste? Za Pirelli znam da ima 4 fast ethernet porta.
[ KilleX @ 21.01.2010. 18:25 ] @
E ovako . Ja trenutno koristim Intracom adsl ruter ( modem ) i mogu da iznesem svoje utiske . Za sada od kako ga koristim nisma imao problema sa njim ( radi sve normalno ) . Ima 4 porta od kojih su 2 za kompove a 2 za IPTV ( tako je kod svih telekomovih rutera ) ali ako ti trebaju i ta dva mozes da ih prebacis da rade kao normalni lan portovi . Wlan koritstim na njemu redovno , ima solidan signal i bolji domet od drugog rutera ( tako kazu u top temi ) . Jedna od korinijih stvari na njemu je da ima USB port odpozadi na koji mozes da nakacis stampac , hard disk , flash i da to podelis sa ostalima kompijuterima u mrezi . Za sada brzina je uvek oko 110 KB/s i nikad nije padala ili je ruter gubio internet konekciju . Ako te nesto zanima pitaj .
[ Slavoljubovski @ 21.01.2010. 18:45 ] @
Znaci, otprilike ima sve sto i Pirelli, bar gledano spolja. Nadam se da samo nije toliko saren...
Koliko si utp kablova dobio uz njega?
[ KilleX @ 21.01.2010. 19:14 ] @
Dobio sam jedan utp kabal i 3 telefonska kabla ( dva duza , jedan kratak )
[ mast3r @ 21.01.2010. 20:51 ] @
To su ruteri a ne modemi.
[ niki 67 @ 21.01.2010. 22:16 ] @
Ja sam pre mesec i nesto dobio Pirelli DRG A226G i radi savrseno-vrlo stabilno nema prekida veze a cak na routeru imam preko wireless-a USB jos jedan comp koji je vezan non-stop i sve radi kao sat.Reconnect takodje podesen u Jdownloader-u i radi besprekorno.Nemam primedbe.
[ Slavoljubovski @ 22.01.2010. 13:08 ] @
Ma znam da su ruteri ali ih oni iz Lelekoma zovu modemima....

Ovde kuci, u unutrasnjosti, do sada nije bilo uslova za adsl tako da ne znam
u kakvom su stanju instalacije. Ako zice budu o.k. i ako mi zapadne dobar primerak
mislim da ce bilo koji model od ova dva da zavrsi posao. Samo sam se pitao da li
nekom od ova dva modela ljudi daju prednost. Kad vec u Telekomu kazu da moze
da se bira...
[ night-shift @ 22.01.2010. 14:14 ] @
Citat:
Slavoljubovski: Ma znam da su ruteri ali ih oni iz Lelekoma zovu modemima...

Zato što imaju modem u sebi ;)
[ Slavoljubovski @ 22.01.2010. 14:43 ] @
A modemi koji imaju rutere u sebi se zovu ruteri?

Salim se naravno(: